Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

Webber győzelemmel feledtetné az idei év kudarcait

Webber győzelemmel feledtetné az idei év kudarcait

Mark Webber, a Red Bull Racing ausztrálja mindent megtesz azért, hogy legalább egy győzelmet bezsebeljen a 2011-es idényben, még ha csapattársával, Sebastian Vettellel nem is tudta felvenni a versenyt az idei bajnokságban.


Mark Webber, a Red Bull Racing ausztrálja mindent megtesz azért, hogy legalább egy győzelmet bezsebeljen a 2011-es idényben, még ha csapattársával, Sebastian Vettellel nem is tudta felvenni a versenyt az idei bajnokságban.

Vettel Japánban egy pont megszerzésével világbajnok lehet, Webber számára pedig a bajnoki ezüstérem elérésre a tét a hátralévő versenyeken.

Az ausztrál versenyző Suzukában elárulta, nagyszerű volna, ha még idén fel tudna állni a dobogó legfelső fokára.

„Nem kérdéses, hogy az egyik srác túl sok győzelmet aratott idén” – viccelődött Webber csütörtökön.

„Seb [Vettel] fenomenális munkát végez, én pedig csak egy kicsit voltam az élen – közel sem annyit, mint tavaly. Nagyszerű volna nyerni, jó lenne, ha még a szezon vége előtt sikerülne. Ha az embernek van egy győzelem és négy kiesés a neve mellett, az nem olyan jó, szóval következetesnek kell lennünk és jól kell szerepelnünk, de ha lehetőség adódik, ha jól sikerül a rajt és jó első etapot teljesítek, akkor egy kicsit könnyebbé válhat a versenyem.”

Webber hozzátette, muszáj javítania rajtjain, máskülönben nem lesz esélye arra, hogy az első helyért csatázzon a hátralévő öt futamon.

„Természetesen a rajt az a terület, amelyet meg kell vizsgálnunk, hiszen nagyon megnehezítheti a dolgomat, ha az első körben hátracsúszom. Tavaly jobban sikerültek a startok, idén annyira nem, de lehet javítani ezen még a szezon vége előtt.”

„Nyerni csodálatos érzés, és mindig nagy elégedettséggel tölt el, ha sikerül jól összerakni egy hétvégét, és tudod, hogy jobban dolgoztál mindenki másnál – minden versenyző erre törekszik.”

„A dobogós eredmények is szépek, a pezsgőzés egy mini ünneplés, és nem könnyű felállni a pódiumra, de óriási különbség van az első és a második hely között.”

Arra a kérdésre, hogy 2010-ben volt-e utoljára esélye arra, hogy harcoljon a bajnoki címért, a Red Bull versenyzője elmondta, ő és csapata keményen dolgozik azon, hogy jövőre ismét formában legyenek.

„A tavalyi év kivételes volt. Az ember nem minden évben harcolhat a bajnoki címért. Most visszatért minden a megszokott kerékvágásba, de keményen dolgozunk azon, hogy ismét lehetőségünk legyen harcba szállni a végső győzelemért.”

„Kicsit kiábrándító, ami eddig történt idén, de ez van, Seb nagyon gyorsan sok pontot szedett össze. Tudjuk, hogy egy győzelemért nagyon sok pont jár, és ha rendszeresen nyerni tudsz, akkor sokat árthatsz versenyzőtársaidnak.”

„Lehet, hogy a 2010-es évben volt utoljára esélyem, de soha nem tudhatjuk. Jövőre ismét harcba szállunk majd és pozitívan vágunk neki az évnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!