Webber hálás mérnökének a tökéletes tippért - F1VILÁG.HU

Webber hálás mérnökének a tökéletes tippért

HIRDETÉS

Mark Webber köszönetet mondott mérnökének, Ciaron Pilbeamnek, akinek kulcsszerepe volt a gumistratégia megválasztásában az időmérő utolsó etapjában.


Mark Webber köszönetet mondott mérnökének, Ciaron Pilbeamnek, akinek kulcsszerepe volt a gumistratégia megválasztásában az időmérő utolsó etapjában.

A Red Bull pilótája volt az egyedüli, aki intermediate gumikon hajtott ki a pályára az időmérő utolsó etapjában, és ahogy egyre javultak a körülmények, úgy ugrott előrébb a mezőnyben, és végül több mint egy teljes másodpercet vert mindenkire.

„Kollektívan hoztuk meg a döntést, Ciaronnal közösen” – mondta Webber az időmérő utáni sajtótájékoztatón. „Nem tudtam, hogy én vagyok az egyetlen, aki intermediate gumikon köröz, és az első tízben én vagyok az egyedüli feketebárány.”

„Végül meghoztuk a döntést, közösen, ami végül kifizetődött” – tette hozzá az ausztrál, aki azt is elmondta, hogy hihetetlenül kemény volt mindenki számára a mai időmérő, hiszen folyamatosan változtak a körülmények.

„Semmi kétség afelől, hogy mindenki számára nagyon nehéz volt az edzés. Ha megnézzük, hogy mennyi víz volt a pályán a Q1-ben és a Q2-ben, akkor láthatjuk, hogy nagyon nem volt egyszerű egy tiszta kört futni.”

„Nagyon oda kellett figyelni mindenre, mert egy rossz mozdulat, és mindennek vége. Mind a pilótafülkében, mind a pálya szélén, a taktika megválasztása közben nagyon oda kellett figyelni, mert ilyenkor a legapróbb részletek is rengeteget jelentenek.”

„A második etapban kenura lett volna szükség, hiszen állt a víz a pályán, mindenki nagyon lassan haladt, hihetetlenül kemény volt minden. Tudjuk, hogy ha ezen a helyen esik, akkor nagyon intenzíven esik.”

Ami pedig a vasárnapi versenyt illeti, Webber bízik abban, hogy jó eredményre tudja váltani idei első pole pozícióját, amit eddig nem sikerült csapatának, hiszen márkatársa, Sebastian Vettel az eddigi két futamon az élről bukott el, egy-egy technikai probléma miatt.

„Eddig nem sikerültek túl jól a vasárnapjaink” – mondta. „A srácok keményen dolgoznak a bázison, és a legjobb tudásunkat nyújtjuk, hogy minden rendben legyen vasárnap délutánonként.”

Hirdetés

„A holnapi egy nagyon hosszú verseny lesz, két óra alatt nagyon sok minden megtörténhet ezen a helyen. Nem akarunk előre szaladni, de tudtuk, hogy mit kell tennünk a mai napon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!