Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Webber: Jövő év elején pontot ér majd a célba érés

A 2014-es Forma-1-es szezon elején mindenki pontot szerez majd, aki célba ér, annyi lesz a műszaki hiba miatti kiesés – véli Mark Webber.


A 2014-es Forma-1-es szezon elején mindenki pontot szerez majd, aki célba ér, annyi lesz a műszaki hiba miatti kiesés – véli Mark Webber.

Mint ismert, a sorozatban radikális szabálymódosítások lépnek életbe a következő szezonban, és a Red Bull versenyzője szerint ez ahhoz vezet majd, hogy eleinte rengeteg technikai hibát látunk majd.

Mindez szöges ellentéte lenne az évek óta uralkodó helyzetnek, amikor szinte alig van műszaki hiba a versenyeken, és ha baleset miatt nincs kiesés, gyakran a teljes mezőny célba ér.

Webber az új szabályok érkezésével azonban füstölő motorokat vízionál. „Annyi újítás érkezik jövőre, hogy az év első versenyein törvényszerű lesz a sok kiesés”- mondta az Autosprintnek nyilatkozó Webber.

„Az első versenyeken a pontszerzéshez elég lesz célba érni”- tette hozzá, vagyis szerinte eleinte csak kevesen jutnak majd el a célig.

Az ausztrál szerint tovább nehezíti majd a csapatok dolgát, hogy a téli teszteken éppen a kezdeti gyakori meghibásodások miatt az autók kevés időt tölthetnek majd a pályán. „Nem fogunk tudni napi 400 kilométert megtenni, az autók gyakran a bokszban állnak majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS