Webber kérte Vettelt, hogy vegyen vissza - F1VILÁG.HU

Webber kérte Vettelt, hogy vegyen vissza

Christian Horner elárulta, hogy Mark Webber egy körrel az ominózus ütközés előtt arra kérte csapatát, hogy utasítsa lassításra Sebastian Vettelt, ám azt nem tehette meg a McLaren fenyegetése miatt.A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, hogy Mark Webber egy körrel az ominózus ütközés előtt arra kérte csapatát, hogy utasítsa lassításra Sebastian Vettelt, ám azt nem tehette meg a McLaren fenyegetése miatt.

„Tiszta sor volt, hogy a McLarenek egyenesbeli sebességelőnye miatt nem vehetünk vissza” – mondta Horner az Autosportnak.

„Mark egy körrel az incidens előtt jelezte a csapatnak, hogy szóljunk Vettelnek, hogy vegyen vissza egy kicsit. Azonban ennek a kérésének nem tudott eleget tenni, mert közvetlenül mögötte volt a két McLaren.”

A csapatfőnök azt is elmondta, hogy Vettel az eset előtti körökben már jóval gyorsabb volt csapattársánál, akinek ráadásul lejjebb is kellett tekernie a motorját, hogy spóroljon az üzemanyaggal, ahogy azt a McLaren is tette a futam végén.

„Úgy tűnt, hogy Mark egy kicsit jobban szenvedett a hátsó gumik miatt, legalábbis ez volt kivehető a boxutca faláról” – magyarázta. „Sebastian pedig a 38., és a 39. körben teljesen felzárkózott Mark mögé, és a 40. körben egy olyan helyzetben találták magukat, melyet egyikük sem szeretett volna.”

Horner kedden már elmondta, hogy le fognak ülni versenyzőikkel, hogy tisztázzák az ügyet, de most ismét nyomatékosította, hogy a történtek miatt nem indul meg belháború a csapaton belül, és mindent rendezni fognak a jövő hétvégi Kanadai Nagydíjra.

„Szerencsések vagyunk, hogy mindkét srácunk érett, kiegyensúlyozott egyén” – folytatta. „Természetesen az érzelmek tomboltak vasárnap, de mindketten profik, és tudják, mi a dolguk.”

„Valószínűleg nem mennek majd le együtt inni valamit egy pubba, de továbbra is profik módjára folytatják a közös munkát a következő versenyeken, ahogy azt eddig is tették. Mindketten a csapatnak versenyeznek, és jól ismerik a szabályokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!