Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Webber: Kezd olyan lenni a versenypálya, mint a közút

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Webber: Kezd olyan lenni a versenypálya, mint a közút

Mark Webber, a Red Bull Racing ausztrál versenyzője úgy véli, a forma-1-es versenybíróknak elnézőbbnek kellene lenniük néhány incidens esetében, manapság ugyanis szinte elkerülhetetlenek a balesetek a versenypályán.


Mark Webber, a Red Bull Racing ausztrál versenyzője úgy véli, a forma-1-es versenybíróknak elnézőbbnek kellene lenniük néhány incidens esetében, manapság ugyanis szinte elkerülhetetlenek a balesetek a versenypályán.

Idén már többször került összetűzésbe a versenypályán a ferraris Felipe Massa, valamint a McLaren versenyzője, Lewis Hamilton: a két pilóta a legutóbbi, indiai megmérettetésen is egymásra talált, ezúttal azonban nem a brit versenyzőt, hanem Massát büntették meg a stewardok.

Ezen eset megosztotta a közvéleményt, többen ugyanis úgy vélték, a brazil nem érdemelt büntetést, és szokványos versenybalesetnek titulálták a történteket, míg mások Hamiltont tartották vétkesnek.

Webber úgy véli, mindketten felelősek voltak a balesetért, ám nem gondolja úgy, hogy bárkit is büntetni kellett volna.

„Egész nap vitatkozhatnánk pro és kontra a legutóbbi balesetről, melyben Lewis Hamilton és Felipe Massa volt érintett, de véleményem szerint 50-50 százalékban mindkét versenyző felelős volt az incidensért” – mondta a Red Bull versenyzője.

„A kanyar, melyben összeütköztek, elég gyors – 5-ös fokozatban vesszük, nagyjából 215 km/h-val, szóval nem fékezünk sokat. Nagyon nehéz előzni ott, de Lewis szépen gyorsított ki a 4-es kanyarból, és Felipe mellé került. Felipe be akarta venni a kanyart, Lewis pedig visszakozott, de már nem sikerült kimenekülnie a manőverből.”

„A büntetéseket tekintve az az igazság, a Forma-1 kezd egy kicsit elmenni a közúti közlekedés kultúrája felé. Úgy tűnik, az a fajta attitűd jellemző, miszerint valakit mindenképp hibáztatni kell, ha történik egy incidens a pályán.”

„Ebben az esetben a stewardok úgy gondolták, Felipe adhatott volna egy kicsivel több helyet Lewisnak, ezért bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtották.”

„Igen, Felipe adhatott volna több helyet Lewisnak, de véleményem szerint nem volt olyan egyértelmű a szituáció. A versenyzők mindig azt mondják, hogy szeretnék, ha a versenybírók következetesek lennének, és őszintén szólva erre is törekszenek.”

„Ha valaki ordító nagy hibát vét, rendben, büntessék meg, de néha jobb volna csak annyit mondani, előfordul az ilyen – amit mi az F1-ben versenybalesetnek hívunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!