Friss hírek

Webber: Lehetetlen megjósolni, mi lesz a versenyen

Mark Webber szerint lehetetlenség megjósolni, hogy mi fog történni a délutáni Abu Dhabi Nagydíjon, jóllehet Fernando Alonso egyre közelebb áll ahhoz, hogy begyűjtse pályafutása harmadik világbajnoki címét a Forma-1-ben.


Mark Webber szerint lehetetlenség megjósolni, hogy mi fog történni a délutáni Abu Dhabi Nagydíjon, jóllehet Fernando Alonso egyre közelebb áll ahhoz, hogy begyűjtse pályafutása harmadik világbajnoki címét a Forma-1-ben.

A Ferrari spanyolja ugyanis világbajnok lesz, ha a rajtsorrendben futnak be az éllovasok a futamon, ami azt is jelenti, hogy Webberen van a legnagyobb nyomás, akinek az ötödik pozícióból mindenképpen előrébb kell verekednie magát.

Hirdetés
 

Annak ellenére, hogy riválisai mögül vághat neki a mindent eldöntő szezonzárónak, Webber úgy érzi, hogy még minden esélye megvan a végső győzelemre, ugyanis hosszú lesz a mai verseny, ahol még bármi megtörténhet.

„Lehetetlenség megjósolni a végkimenetelt” – mondta a Red Bull ausztrál pilótája az időmérő után az újságíróknak Abu Dhabiban. „A végén mindenre fény fog derül, és a futam után néhány perccel meglesz a világbajnok, aki át is veheti a trófeát, bárki is legyen az.”

Webber bevallotta, hogy nem volt elég gyors a tegnapi időmérőn, de hozzátette, hogy ha a pole pozícióból vághatna neki a versenynek, az sem lenne garancia arra, hogy ő lesz a világbajnok.

„Természetesen arra számítottam, hogy jobb pozícióból rajtolhatok, de nem sikerült egy olyan kört összeraknom, amivel harcba tudtam volna szállni legközelebbi riválisaimmal” – magyarázta az ausztrál pilóta, akinek kilenc ponttal kell többet szereznie Alonsónál.

„Azonban ha a pole pozícióban lennék, akkor sem lennék még világbajnok. Vasárnap osztják ki a pontokat, így még minden nyitott. Továbbra is minden esélyem megvan arra, hogy kihasználjam a többiek szerencsétlenségét, nagyobb gumikopását, kiállásait, vagy az esetlegesen pályára küldött biztonsági autós fázist.”

„Szóval majd meglátjuk, miként alakulnak a dolgok. Természetesen jelenleg nagyon csalódott vagyok, de azt gondolom, hogy ez teljesen természetes.”

Webber azt is elmondta, hogy bár az elmúlt versenyeken rendre kikapott csapattársától, Sebastian Vetteltől, nem felejtett el vezetni, és továbbra is magabiztosan érzi magát az autójában.

„Úgy gondolom, hogy az emberek elfelejtik, hogy mindössze hat század választott el attól, hogy megnyerjem az időmérőt Suzukában, és Brazíliában is nagyon közel voltam Sebastianhoz, és mikor ő nyert, általában én voltam a második” – mondta.

„Tehát nem az van, hogy ő jóval gyorsabb nálam, csak neki jobban kijött a lépés az elmúlt időben. Természetesen jobban örülnék, ha több győzelmem lenne, de mindent megtettem, amit csak tudtam az elmúlt időben. Nem győztem, mert nem érdemeltem meg, ez ilyen egyszerű.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!