Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Webber: Már karácsony előtt meghoztam a döntést

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber már karácsony előtt eldöntötte, az idei szezont követően búcsút int az osztrák istállónak, és egyúttal a Forma-1-nek.


A Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber már karácsony előtt eldöntötte, az idei szezont követően búcsút int az osztrák istállónak, és egyúttal a Forma-1-nek.

A 36 esztendős pilóta 2002-ben mutatkozott be a száguldó cirkuszban, jelenlegi csapatához pedig 2007-ben szerződött.

Webber csütörtökön jelentette be, az év végén elköszön a Forma-1-től, és jövőre a Porsche sportautó-programjában folytatja.

Az ausztrál döntése Christian Horner csapatfőnököt is meglepte, aki csak a bejelentés napján értesült Webber év végi távozásáról – noha a kilencszeres futamgyőztes valójában már tavaly eldöntötte, távozik.

„Egy ideje már fontolgattam a dolgot, a 2012-es év vége felé már gondolkoztam rajta” – idézi Webber szavait a The Sidney Morning Herald című ausztrál lap.

„A döntést már karácsony előtt meghoztam. Épp ezért hívtam meg önöket [a brit és ausztrál média bizonyos képviselőit – a szerk.] vacsorára Melbourne-ben. Akkor már tudtam, hogy az lesz az utolsó versenyem Ausztráliában.”

„A döntés akkorra már tényleg megszületett. Nem igazán kellett gyötrődnöm miatta. Erős voltam belül. Elvégre senki nem dönthet helyetted. Nem ülhetsz le, és bízhatod valaki másra a dolgot. Egyedül rajtam múlt a dolog. A döntés már hat-hét hónappal ezelőtt megszületett.”

Webber bevallotta, már az Ausztrál Nagydíj előtt megegyezett a Porschéval, majd ismét határozottan tagadta hogy, Sebastian Vettel malajziai magánakciója – amikor is a német a csapatutasítást figyelmen kívül hagyva megelőzte őt, és megnyerte a futamot – befolyásolta őt döntésében.

„Nem, nem ez az oka. Sokan igazolhatnak engem azok közül, akikkel együtt töltöttem a karácsonyt.”

A Red Bull pilótája hozzátette, 12 szezon után azért távozik a Forma-1-ből, mert úgy érzi, lejárt már az ideje ebben a szériában.

„Az ember nem csinálhatja ezt örökké – elérkezett az ideje annak, hogy új kihívások után nézzek. Ez egy olyan döntés, mely végül nem is olyan nehéz, hiszen folyamatosan erősödik benned az érzés. Nem lehet folyamatosan ezen a szinten versenyezni úgy, hogy ne kezdjen el ingadozni a motiváció.”

„Fontos, hogy jól teljesíts, és még mindig hiszem, hogy képes vagyok rá, de most már a határon vagyok, ilyenkor pedig őszintének kell lenned önmagaddal. Izgatottan várom már pályafutásom új fejezetét, mint ahogy az idei szezon hátralévő részét is. Mindent megteszek azért, hogy az ausztrál himnusz újra felcsendüljön a dobogón.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS