Webber: Megmutattam, hogy még gyors vagyok

Egy második hellyel búcsúzott csapatától, a Red Bull Racingtől, illetve a Forma-1 közösségétől Mark Webber.


Egy második hellyel búcsúzott csapatától, a Red Bull Racingtől, illetve a Forma-1 közösségétől Mark Webber.

A 37 esztendős versenyző jövőre már a Porsche színeiben folytatja az Endurance-világbajnokság mezőnyében, így Brazíliában utolsó Forma-1-es futamát teljesítette.

Webber csapattársa, Sebastian Vettel mögött másodikként ért célba, míg a dobogó harmadik fokára jó barátja, a ferraris Fernando Alonso állhatott fel.

Az ausztrál pilóta elárulta, büszke F1-es pályafutására, és óriási öröm volt ilyen nagyszerű versenyzők ellen küzdeni.

„Szép befejezése ez pályafutásomnak” – mondta a 215 F1-es futamon rajthoz áll ausztrál.

„Szeretnék köszönetet mondani Sebnek, Fernandónak, Lewisnak [Hamilton], és mindenkinek, akik ellen harcolhattam az elmúlt néhány évben. Hálás vagyok mindenkinek Ausztráliában, és szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek engem – tudják, kikről beszélek.”

„Sebnek és nekem nem mindig volt a legjobb a kapcsolatunk, de nagyszerű volt mellette, illetve Fernando mellett a dobogón állni. Ők ennek a generációnak a legjobbjai, szóval jó ez az eredmény, hiszen bizonyítottam, hogy még képes vagyok versenyezni ezekkel a srácokkal. Ugyanakkor tudom, hogy ideje befejeznem.”

Webber a vasárnapi futam befutóját követően még menet közben levette sisakját, szerette volna ugyanis még utoljára hallani az F1-es rajongók őrjöngését.

„Ebben a sportban nem mindig könnyű megmutatni a személyiséged. Egyszerűen csak azt gondoltam, jó volna levenni a sisakomat, látni a pályabírókat, a rajongókat, és hallani azokat a hangokat, amiket korábban nem szoktam.”

„A nap legnehezebb része az volt, amikor be kellett ülnöm az autóba – tele voltam érzelmekkel. Nagyon élveztem az utolsó kört, megpróbáltam annyira elnyújtani, amennyire csak lehet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!