Webber megverte Vettelt, így övé a pole Szuzukában - F1VILÁG.HU

Webber megverte Vettelt, így övé a pole Szuzukában

HIRDETÉS

Mark Webber kiváló teljesítményt nyújtva, maga mögött hagyva Sebastian Vettelt, megnyerte az időmérőt Japánban, így az élről várhatja a futam rajtját. A Red Bull duója mögül Lewis Hamilton indulhat a Mercedesszel.



Mark Webber véget vetett csapattársa, Sebastian Vettel időmérős dominanciájának, miután megverte a bajnoki címvédőt a Japán Nagydíj szombati kvalifikációján.

Vettel az időmérő utolsó etapjának első gyorskörén a KERS hiánya miatt szenvedett, ami a köridején is meglátszott, hiszen már akkor négy tized volt a lemaradása csapattársával szemben, holott ez általában fordítva szokott lenni.

A rendszert a Red Bull ugyan sikeresen újraindította, Vettel második gyorskörén sem tudott elég gyors lenni ahhoz, hogy letaszítsa a képzeletbeli trónról Webbert, aki ráadásul tovább javított, bebiztosítva magának a rajtelsőséget.

Az ausztrál pilóta egyébként idei első pole pozícióját ünnepelhette a mai napon, miután először verte meg csapattársát időmérőn 2013-ban.

Lewis Hamilton húzta be a Mercedesszel a harmadik helyet, Romain Grosjean (Lotus) és Felipe Massa (Ferrari) előtt. Nico Rosberg alig másfél tizeddel volt csak lassabb márkatársánál, azonban csak a hatodik helyre tudta behozni a másik Mercedest.

Fernando Alonso csak a nyolcadik lett, három tizeddel lemaradva Massától. A Ferrari spanyolja előtt Nico Hülkenberg végzett a Sauberrel, míg Kimi Raikkönen csak szenvedett, így a kilencedik lett, az első tíz sorát záró Jenson Button (McLaren) előtt.

A Q2 hihetetlenül szoros volt, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a második illetve a tizennegyedik helyezettet mindössze fél másodperc választott el egymástól.

Sergio Perez végül tizenegyedikként kiesett, Paul di Resta előtt, aki egy sokkal jobb időmérőt tudhatott magáénak, mint csapattársa, Adrian Sutil, aki a 17. helyen már az első etapban kiesett.

Hirdetés

A Force India német versenyzője a reggeli edzésen történt bukását követően váltócserére kényszerült, ami egy öthelyes rajtbüntetést von maga után, így még hátrébbról rajtolhat.

A Q1-ben a piros zászló is előkerült, mikor Jean-Eric Vergne mindkét hátsó fékéből lángok csaptak ki, így a Toro Rosso versenyzője azonnal megállt a visszafordító kijáratánál, hogy a tűzoltó egységek hatékonyan elkezdhessék a tűzoltást.

A francia pilóta így a 18. helyen végzett, azonban csapattársa, Daniel Ricciardo sem szerepelt sokkal jobban, az ausztrál mindössze két hellyel előrébbről rajtolhat majd vasárnap.

Max Chliton pályafutása legjobb időmérőjét teljesítette a Forma-1-ben, miután megverve mindkét Caterhamet, és csapattársát, Jules Bianchit, a 19. helyen landolt.

Charles Pic (Caterham) és Bianchi is egy, a Koreai Nagydíjról magával hozott tízhelyes rajtbüntetéssel várta a hétvégét, így az utolsó sorból rajtolhatnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!