Webber műbalhét csinált Silverstone-ban?

A Red Bull egy magát megnevezni nem kívánó mérnöke elárulta, hogy igencsak meglepte Mark Webber kirohanása, ugyanis az ausztrál pilóta a szárnycsere előtt egyáltalán nem favorizálta az új elemet a Brit Nagydíjon.


A Red Bull egy magát megnevezni nem kívánó mérnöke elárulta, hogy igencsak meglepte Mark Webber kirohanása, ugyanis az ausztrál pilóta a szárnycsere előtt egyáltalán nem favorizálta az új elemet a Brit Nagydíjon.

Webber teljesen fel volt háborodva, amiért csapata az időmérő edzés előtt leszerelte autójáról az új első szárnyat, hogy azt csapattársának, Sebastian Vettelnek adhassa, aki aznap délelőtt, az utolsó szabadedzésen összetörte a sajátját.

Az ausztrál egyfajta lavinát indított el megjegyzéseivel, és igen nagy feszültséget teremtett a csapaton belül, hiszen szinte mindenki arról beszélt, hogy a Red Bull egyre inkább Vettel pártján áll, akit sokkal jobban támogat.

A Red Bull pilótái egyébként a pénteki edzéseken összehasonlították a régi és az új szárnyat egymással, és a neve elhallgatását kérő mérnök szerint Webber egyáltalán nem volt megelégedve a továbbfejlesztett komponenssel, és a régit jobbnak találta.

Éppen ezért is lepte meg annyira, hogy az ausztrál kikelve magából, csapatának támadt.

„Mikor az új szárnyat használta, arra panaszkodott, hogy az semmivel sem jobb, mint a régi” – mondta a mérnök a finn Turun Sanomat c. lapnak adott nyilatkozatában.

„Mark egyszerűen nem érezte az új elemet, ám amint csak egy volt belőle, azonnal használni akarta, ami igen furcsa. Mikor kettő volt belőle, nem is foglalkoztatta, ám amint változott a helyzet, ragaszkodni kezdett hozzá.”

„Eközben Vettel már a kezdetektől fogva jobbnak tartotta az új elemet, éppen ezért is döntöttünk úgy, hogy neki adjuk a szombati időmérőre, és a vasárnapi versenyre. Véleményem szerint helyesen döntöttünk.”

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner egyébként már azon a hétvégén, a vita kirobbanása után elhintette, hogy Vettel jobban ment az új szárnnyal, mint Webber, és egyébként is minimális a különbség a két elem között, így a vita szükségtelen volt.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései