Webber: Nagy hiba lenne leírni a Ferrarit

Annak ellenére, hogy az elmúlt versenyen bemutatott javítócsomagja a várakozásokon alul teljesített, Mark Webber szerint számolni kell a Ferrarival, hiszen az olasz alakulat még fordíthat a helyzeten, és visszavághat a szezon hátralévő részében.


Annak ellenére, hogy az elmúlt versenyen bemutatott javítócsomagja a várakozásokon alul teljesített, Mark Webber szerint számolni kell a Ferrarival, hiszen az olasz alakulat még fordíthat a helyzeten, és visszavághat a szezon hátralévő részében.

A Ferrari a szezonnyitó óta még csak a győzelem közelébe sem tudott kerülni, és az elmúlt nyolc versenyen a McLaren illetve a Red Bull pilótái osztoztak az elsőségeken, ami sokak szerint azt vetíti elő, hogy közülük kerül majd ki a végső győztes 2010-ben.

Webber azonban elmondta, hogy hiba lenne leírni a Ferrari bajnoki esélyeit, mert az olaszok túl erősek ahhoz, hogy ne vegyék számításba őket, és ne foglalkozzanak velük.

„A Ferrari egy olyan csapat, melyet soha nem szabad figyelmen kívül hagyni” – mondta a Red Bull ausztrál pilótája a BBC-nek. „Egy nagyon, de nagyon erős csapat. Fernando (Alonso) pedig egy kiváló pilóta, és szerintem igenis számolni kell velük.”

„Számos olyan versenyző van, aki képes győzelemre vinni csapatát az idei évben, és ez teszi ennyire izgalmassá az idei évet, amit nagyon élvezek. Többen is két győzelemmel állunk az idei szezonban, és remek lenne, ha én lehetnék az első, aki három, vagy akár négy diadallal büszkélkedhetne.”

Webber azt is elmondta, hogy bár az elmúlt két versenye nem sikerült túl fényesen, egyáltalán nincsen elkeseredve, és továbbra is úgy érzi, hogy minden esélye megvan a bajnoki cím megszerzésére.

„Továbbra is nagyon keményen hajtunk, hogy minden egyes futamon a lehető legtöbb pontot be tudjuk gyűjteni” – magyarázta. „Nem volt egyszerű hétvégém Valenciában (ahol óriásit bukott – szerk.), de a teljesítményünk, azt gondolom, hogy kielégítő volt.”

„Rendben van, Kanadában csak az ötödik helyen végeztem, de az a hétvége mindenkinek nagyon érdekes volt. Törökországban (az ütközés után) felállhattam a dobogóra, szóval az sem volt egy rossz hétvége.”

„Minden jel arra utal, hogy jó hétvégék előtt állunk, és továbbra is harcolni fogunk” – tette hozzá Webber, aki mindenkit megnyugtatott, hogy jó a kapcsolata csapattársával, Sebastian Vettellel, akivel a Török Nagydíjon összeütköztek az élen, ami miatt volt egy kisebbfajta nézeteltérés közöttük a versenyt követően.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései