Webber nem aggódik lábsérülése miatt - F1VILÁG.HU

Webber nem aggódik lábsérülése miatt

HIRDETÉS

Mark Webber úgy gondolja, hogy nem fog visszaesni teljesítménye a 2009-es idényben, miután a tavalyi év végén lábtörést szenvedett, és ha minden jól alakul, akkor is csak februárban kezdheti meg a felkészülést az idei szezonra.

Mark Webber úgy gondolja, hogy nem fog visszaesni teljesítménye a 2009-es idényben, miután a tavalyi év végén lábtörést szenvedett, és ha minden jól alakul, akkor is csak februárban kezdheti meg a felkészülést az idei szezonra.

Az ausztrál pilóta szokásos jótékonysági kalandtúráját teljesítette november végén Tasmaniában, mikor hegyi-biciklizés közben szemből összeütközött egy terepjáróval, melynek következtében eltörte jobb lábát.

Bár a műtét sikeres volt, melynek során egy merevítőt helyeztek el a lábába, Webber még egy darabig biztosan nem ülhet f1-es autóba, ugyanis a mielőbbi gyógyulás érdekében pihentetnie kell sérült végtagját.

Mindez nagyon rosszul jött az ausztrál versenyzőnek, hiszen az idei évtől radikálisan megváltoznak a szabályok, így minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kapnak a téli tesztek, különösen annak tudatában, hogy betiltották a szezonközi tesztelést.

Webber azonban nem aggódik, mert úgy érzi, lesz elég ideje a felkészülésre, és képes lesz nyomás alatt tartani új csapattársát, Sebastian Vettelt.

“Sokat fogok tanulni, mikor először vezetem az autót” – írta Webber saját rovatában a BBC-nek. “Abszolút magabiztos vagyok, hogy a dolgok jól alakulnak majd, de ha kell, készen állok változtatni bizonyos dolgokon, ha azzal kevésbé fog fájni a lábam.”

“Nem gondolom, hogy bármiféle hátrányt jelent majd számomra a lábtörésem, és azt most leszögezhetem, hogy ezt nem fogom egyfajta kifogásként felhozni Melbourne-ben.”

Webber korábban elmondta, hogy reményei szerint február 9-én, a Red Bull Racing új versenygépe hivatalos bemutatójának napján már kihajthat a pályára, és megkezdheti a munkát. Bár elárulta, hogy egy kissé tart a késői bemutatótól, mégis úgy érzi, lesz elég idejük arra, hogy megoldják a kezdeti problémákat a szezonnyitóig.

“A nagyobb csapatok közül mi vagyunk az utolsók, akik bemutatják új autójukat, február 9-én” – folytatta. “Ez nyilván segíthet nekem, hogy jobb formában legyek az autó első tesztjére, ám úgy általában véve talán nem a legjobb megoldás.”

“Azonban nem aggódom, mert úgy érzem, meg fogunk tudni birkózni a feladattal. Fontos, hogy jó legyen az autó megbízhatósága, és a tavalyi évben ezzel nem volt különösebb problémánk, ami mindenképpen jó jel. Mindössze egy motorhibánk volt Szingapúrban, illetve még egy meghibásodásunk Németországban, ami abból eredt, hogy egy kő átlyukasztotta a hűtőt.”

Hirdetés

“Ha tartani tudjuk ezt a megbízhatósági szintet, akkor főtervezőnk, Adrian Newey döntése, miszerint toljuk ki a bemutató napját, előnyt jelenthet, ugyanis ezzel több ideje marad a fejlesztésekre, így az autó teljesítménye is jobb lehet” – tette hozzá Webber.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!