Webber: Nem az idei év az utolsó esélyem

Bár sokak szerint az idei év az utolsó esélye a bajnoki cím megszerzésére, Mark Webber úgy érzi, hogy még sok van benne, és a jövőben is lesz még lehetősége harcba szállni a végső győzelemért a Forma-1-ben.


Bár sokak szerint az idei év az utolsó esélye a bajnoki cím megszerzésére, Mark Webber úgy érzi, hogy még sok van benne, és a jövőben is lesz még lehetősége harcba szállni a végső győzelemért a Forma-1-ben.

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője nyolc pontos hátrányban várja a hétvégi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat, ahol minden eddiginél nagyobb esélye van a vb-cím megszerzésére, azonban elmondta, hogy nem ez az utolsó lehetősége felérni a csúcsra a sportágban.

„Természetesen meg szeretném szerezni a trófeát vasárnap, de ha ez nem sikerül, akkor a következő idényben ismét lesz rá lehetőségem” – mondta a 34 éves versenyző.

„Tudom, hogy már ez is nagy szó, hogy ideáig eljutottam, de az ember mindig többet akar, és nagyon örülök annak, hogy úgy utazhatom el a szezonzáróra, hogy én vagyok a második legesélyesebb a bajnoki cím megszerzésére.”

„Egy nagyon hosszú szezon utolsó állomásához érkeztünk, és ahogy ment a bajnokság, úgy értél el egyre több fantasztikus dolgot. Tisztelem azokat a srácokat, akik ellen versenyzek, azonban azért gördülünk pályára, hogy megverjük a másikat.”

„Ha nem sikerül megszereznem a bajnoki címer, akkor természetesen egy hatalmas űrt fogok érezni, de remek emlékekkel és élményekkel fogok visszagondolni az idei szezonra.”

Arra a kérdésre, hogy a fiatalabb versenyzőknek nagyobb esélyük van-e a világbajnoki cím megszerzésére a jövőben, Webber így felelt: „Ezeknek a srácoknak több lehetőségük van. Természetesen minél többet versenyzel, a szorzók úgy mennek egy irányba.”

„Nekem nem igazán volt nyerő autóm a karrierem korábbi részében, ami nem túl furcsa azok között a versenyzők között, akik a Forma-1-be érkeznek. Most azonban győztes autóm van.”

„Csalódott lennék, ha ez nem történne meg, de akkor is rengeteg pozitívuma volt az idei évnek. Nem gondolom, hogy a szorzóim túl jók lettek volna a szezon elején, már ami a bajnoki cím elhódítását illeti. Azonban most a szorzóim jóval kisebbek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!