Friss hírek

Webber nem fél Alonso érkezésétől

Mark Webber annak ellenére is biztonságban érzi magát csapatában, hogy az elmúlt hetekben felreppent a hír, miszerint Fernando Alonso veheti át a Red Bull Racing egyik versenyzőjének a helyét 2008-ban.

Mark Webber annak ellenére is biztonságban érzi magát csapatában, hogy az elmúlt hetekben felreppent a hír, miszerint Fernando Alonso veheti át a Red Bull Racing egyik versenyzőjének a helyét 2008-ban.

Az ausztrál pilótának érvényes szerződése van az energiaital-gyárosokkal a következő idényre, ám ennek ellenére egyesek úgy gondolják, vagy neki, vagy pedig márkatársának, David Coulthardnak távoznia kell a csapattól, hogy helyet adjon Alonsónak.

Azonban nem egészen egy nappal azután, hogy Coulthard kijelentette, biztos a helye a Red Bullnál jövőre, Webber is cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint veszélybe kerülne állása Alonso esetleges érkezésével.

Hirdetés
 

“Ugyan még nem nyálaztam át ennyire precízen a szerződésemet, azonban biztos vagyok benne, hogy itt fogok versenyezni” – mondta Webber, miután márkatársa hétfőn elárulta, szerződése minden részletre kiterjed, és garantálja, hogy részt vehet minden versenyen a jövő évben.

“David valószínűleg pontosabban utánajárt a dolgoknak, mint én, ám egyáltalán nem aggódom amiatt, hogy elvesztem állásomat” – tette hozzá az ausztrál pilóta, aki a Canberra Times-nak adott interjújában kitért arra is, hogy csapatának mindenképpen javítania kell a megbízhatóságán, ha fejlődést szerezne elérni 2008-ban.

“Rengeteg energiát kell fektetnünk arra, hogy az idei évben felmerült problémákat kiküszöböljük. Aztán pedig mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy felzárkózzunk a két élcsapat, a Ferrari és a McLaren mögé, ami nyilvánvalóan nem lesz egyszerű.”

Webber ejtett egy-két szót az idei év sztárjáról, Lewis Hamiltonról, és elmondta, csodálkozva nézte, hogy az újonc versenyző az egész évben egyenletesen jó teljesítményt tudott nyújtani a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso mellett.

“Ilyet még senki nem csinált korábban, és valószínűleg sokáig nem is fog. Fantasztikus, lenyűgöző volt” – mondta. “Azonnal az élre tört, és másokkal ellentétben kihasználta a lehetőségeit a McLarennél. Egyenletes teljesítménye mindenképpen meglepő volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!