Webber: Nem tudtuk a legtöbbet kihozni ebből

Hatodikként zárta a Belga Nagydíjat a Red Bull versenyzője, Mark Webber, aki emiatt elveszítette második helyét a bajnoki összetettben is.


Hatodikként zárta a Belga Nagydíjat a Red Bull versenyzője, Mark Webber, aki emiatt elveszítette második helyét a bajnoki összetettben is.

Az ausztrál versenyzőt ráadásul a versenyzőt és csapatát ráadásul a versenybírók vizsgálat alá helyezték, hogy kiderítsék, nem volt-e túl veszélyes, amikor a gárda második kerékcseréje után visszaengedte Webbert a pályára.

„Rendben volt az a szituáció. Tudtam, hogy Felipe [Massa] érkezik” – mondta Webber.

„Egy kicsit kijjebb húzódtam, helyet hagytam neki, hogy behajtson a csapatához, aztán húzódtam vissza.”

Bár a Red Bullnak segítségére volt, hogy két komoly rivális – Fernando Alonso és Lewis Hamilton – már az első kanyarban búcsúzott, Webber mégis úgy érzi, nem tudták kihozni a maximumot a mai versenyből.

„A rajt kétségkívül elég vad volt, ami könnyen megtörténhet a La Source-ban. Aztán egy olyan verseny alakult ki, ahol nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon-nagyon nehéz előznünk a pályán. Sebnek és nekem volt egy kis csatánk, ami teljesen rendben volt.”

„Ezután láthattuk, hogy az Eau Rouge után nem tudunk harcolni másokkal az egyenesben. Ez pedig rendkívül megnehezítette a dolgunkat. Az első körben volt egy kis szerencsénk, de aztán nem sikerült a legtöbbet kihoznunk a helyzetből.”

Webber a mai eredménnyel egy helyet visszacsúszott a ranglistán, míg csapattársa, Sebastian Vettel felzárkózott a második helyre, miután a második pozícióban ért célba Spában.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS