Friss hírek

Webber: Nem tudtuk a legtöbbet kihozni ebből

Hatodikként zárta a Belga Nagydíjat a Red Bull versenyzője, Mark Webber, aki emiatt elveszítette második helyét a bajnoki összetettben is.


Hatodikként zárta a Belga Nagydíjat a Red Bull versenyzője, Mark Webber, aki emiatt elveszítette második helyét a bajnoki összetettben is.

Az ausztrál versenyzőt ráadásul a versenyzőt és csapatát ráadásul a versenybírók vizsgálat alá helyezték, hogy kiderítsék, nem volt-e túl veszélyes, amikor a gárda második kerékcseréje után visszaengedte Webbert a pályára.

„Rendben volt az a szituáció. Tudtam, hogy Felipe [Massa] érkezik” – mondta Webber.

„Egy kicsit kijjebb húzódtam, helyet hagytam neki, hogy behajtson a csapatához, aztán húzódtam vissza.”

Bár a Red Bullnak segítségére volt, hogy két komoly rivális – Fernando Alonso és Lewis Hamilton – már az első kanyarban búcsúzott, Webber mégis úgy érzi, nem tudták kihozni a maximumot a mai versenyből.

„A rajt kétségkívül elég vad volt, ami könnyen megtörténhet a La Source-ban. Aztán egy olyan verseny alakult ki, ahol nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon-nagyon nehéz előznünk a pályán. Sebnek és nekem volt egy kis csatánk, ami teljesen rendben volt.”

„Ezután láthattuk, hogy az Eau Rouge után nem tudunk harcolni másokkal az egyenesben. Ez pedig rendkívül megnehezítette a dolgunkat. Az első körben volt egy kis szerencsénk, de aztán nem sikerült a legtöbbet kihoznunk a helyzetből.”

Webber a mai eredménnyel egy helyet visszacsúszott a ranglistán, míg csapattársa, Sebastian Vettel felzárkózott a második helyre, miután a második pozícióban ért célba Spában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!