Webber nem tulajdonít jelentőséget vállsérülésének - F1VILÁG.HU

Webber nem tulajdonít jelentőséget vállsérülésének

HIRDETÉS

Mark Webber saját maga védelmére kelt, és elmondása szerint nem bánja, hogy nem közölte csapatával vállsérülését, mert az nem volt kihatással a teljesítményére az utolsó négy versenyen.


Mark Webber saját maga védelmére kelt, és elmondása szerint nem bánja, hogy nem közölte csapatával vállsérülését, mert az nem volt kihatással a teljesítményére az utolsó négy versenyen.

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője a héten megjelent életrajzi könyvében árulta el, hogy a Japán Nagydíj előtt – mikor vezette a bajnokságot – biciklizés közben elesett, és elrepedt a jobb válla.

Bár a csapat vezetője, Christian Horner nemtetszésének adott hangot amiatt, hogy Webber nem volt őszinte, és eltitkolta a csapat elől a történteket, az érintett úgy érzi, nem volt különösebb jelentősége a dolognak, hiszen a sérülés nem hátráltatta a hajrában.

„Biztos voltam abban, hogy ez nem lesz kihatással a teljesítményemre az autóban, éppen ezért sem mondtam el senkinek” – írta Webber saját weboldalán.

„Nem volt szükség arra, hogy mindenki erről beszéljen. A vállsérülés nem okozott számomra problémát, így nem volt szükség ezt megbeszélnem valakivel. Ha problémának éreztem volna, akkor természetesen elmondtam volna a csapatnak. Azonban nem ez volt a helyzet.”

„Soha nem hagytam ki egyetlen versenyt sem, de természetesen, ha emiatt nem tudtam volna biztonságosan vezetni, és a határon autózni, akkor értesítettem volna a csapatot a történtekről.”

Webber azt is elmondta, hogy csak elővigyázatosságból kapott fájdalomcsillapító injekciót a Japán Nagydíj előtt, ugyanis sérülése óta először kellett 50 körnél többet teljesítenie egy versenygépben, amit az is nehezített, hogy a rossz idő miatt aznap volt az időmérő.

A bajnoki címért az utolsó futamig harcban álló versenyző továbbá cáfolta azokat a híreket, melyek szerint a szezonzáró után kés alá kellett feküdnie, hogy helyrerakják sérült vállát.

„Elképzelésem sincsen, hogy ezek a történetek honnan bukkannak elő” – magyarázta az ausztrál.

Hirdetés

„Néhányan azt kérdezték, hogy a vállam miatt hagytam-e ki a gumitesztet Abu Dhabiban november végén, de ennek semmi köze nem volt ehhez. Soha nem is terveztem, hogy részt veszek azon a teszten.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!