Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

Webber nem tulajdonít jelentőséget vállsérülésének

Webber nem tulajdonít jelentőséget vállsérülésének

Mark Webber saját maga védelmére kelt, és elmondása szerint nem bánja, hogy nem közölte csapatával vállsérülését, mert az nem volt kihatással a teljesítményére az utolsó négy versenyen.


Mark Webber saját maga védelmére kelt, és elmondása szerint nem bánja, hogy nem közölte csapatával vállsérülését, mert az nem volt kihatással a teljesítményére az utolsó négy versenyen.

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője a héten megjelent életrajzi könyvében árulta el, hogy a Japán Nagydíj előtt – mikor vezette a bajnokságot – biciklizés közben elesett, és elrepedt a jobb válla.

Bár a csapat vezetője, Christian Horner nemtetszésének adott hangot amiatt, hogy Webber nem volt őszinte, és eltitkolta a csapat elől a történteket, az érintett úgy érzi, nem volt különösebb jelentősége a dolognak, hiszen a sérülés nem hátráltatta a hajrában.

„Biztos voltam abban, hogy ez nem lesz kihatással a teljesítményemre az autóban, éppen ezért sem mondtam el senkinek” – írta Webber saját weboldalán.

„Nem volt szükség arra, hogy mindenki erről beszéljen. A vállsérülés nem okozott számomra problémát, így nem volt szükség ezt megbeszélnem valakivel. Ha problémának éreztem volna, akkor természetesen elmondtam volna a csapatnak. Azonban nem ez volt a helyzet.”

„Soha nem hagytam ki egyetlen versenyt sem, de természetesen, ha emiatt nem tudtam volna biztonságosan vezetni, és a határon autózni, akkor értesítettem volna a csapatot a történtekről.”

Webber azt is elmondta, hogy csak elővigyázatosságból kapott fájdalomcsillapító injekciót a Japán Nagydíj előtt, ugyanis sérülése óta először kellett 50 körnél többet teljesítenie egy versenygépben, amit az is nehezített, hogy a rossz idő miatt aznap volt az időmérő.

A bajnoki címért az utolsó futamig harcban álló versenyző továbbá cáfolta azokat a híreket, melyek szerint a szezonzáró után kés alá kellett feküdnie, hogy helyrerakják sérült vállát.

„Elképzelésem sincsen, hogy ezek a történetek honnan bukkannak elő” – magyarázta az ausztrál.

„Néhányan azt kérdezték, hogy a vállam miatt hagytam-e ki a gumitesztet Abu Dhabiban november végén, de ennek semmi köze nem volt ehhez. Soha nem is terveztem, hogy részt veszek azon a teszten.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!