Webber: Nevetséges, ami Szingapúrban történt

Nevetségesnek tartja a Koreai Nagydíjra kapott tíz rajthelyes büntetését a Red Bull Racing versenyzője, Mark Webber.


Nevetségesnek tartja a Koreai Nagydíjra kapott tíz rajthelyes büntetését a Red Bull Racing versenyzője, Mark Webber.

Az ausztrál pilóta idei harmadik megrovását kapta Szingapúrban, miután a verseny leintését követően Fernando Alonso Ferrariján ücsörögve érkezett vissza a bokszutcába.

A stewardok szerint Alonso és Webber veszélyhelyzetet idézett elő a pályán, ezért mindketten megrovást kaptak – miután azonban a Red Bull versenyzőjét már nem először sújtották hasonlóval, Koreában eredeti rajtpozíciójához képest tíz hellyel hátrébbról kell rajtolnia.

Webber a futam után az egyik legnépszerűbb közösségi portálon, a Twitteren fejezte ki nemtetszését a történtek kapcsán.

„Minimum komikusnak nevezhető az, hogy Fernando és én megrovást kaptunk a verseny után azért a bizonyos akcióért” – fakadt ki az ausztrál.

„Nagyszerű pillanat volt, a rajongók pedig imádták. És ha már itt tartunk: a jelentésekkel ellentétben egyáltalán nem volt semmiféle interakció a pályabírókkal, miután eloltottuk a tüzet.”

Webber eztán egy fotómontázst tett közzé, melyen a Forma-1-es történelem hasonló eseteit tette közszemlére. Érdekesség, hogy még a szingapúri stewardok közt helyet foglaló Derek Warwick is elkövetett hasonló „bűntettet” annak idején.

„Úgy tűnik, még az egyik szingapúri versenybíró is csinált ilyet” – kommentálta mindezt Webber.

Warwick egyébként a Szingapúri Nagydíj után kifejtette, azért kaptak megrovást a versenyzők, mert egész egyszerűen veszélyes volt az, amit csináltak.

„Remélem, hogy nem úgy tekintenek ránk, mint akik megölik ezt a játékot. Szeretném, ha a Forma-1 látványos lenne, de könnyen megsérülhetett volna egy versenyző” – mondta az ex-pilóta.

„Ha biztonságos körülmények között történt volna mindez, akkor másképp álltunk volna hozzá, de ez potenciálisan nagyon veszélyes volt.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!