Friss hírek

Webber örül a DRS-korlátozásoknak

A Red Bull ausztrál versenyzője, Mark Webber úgy érzi, jó döntést hoztak azzal, hogy korlátozták a DRS-rendszerek használatát az idei szezonra.


A Red Bull ausztrál versenyzője, Mark Webber úgy érzi, jó döntést hoztak azzal, hogy korlátozták a DRS-rendszerek használatát az idei szezonra.

Egészen a tavalyi évig az előzést elősegítő rendszert a versenyzők a szabadedzéseken, illetve az időmérőkön korlátlanul használhatták, 2013-ban azonban már a tréningeken is csak a versenyre kijelölt szakaszokon lehet nyitni az autók hátsó terelőszárnyát.

Webber szerint ez jó döntés, a pilóták ugyanis néhány ezredmásodpercnyi előny érdekében túl sok kockázatot vállaltak az elmúlt években.

„Szerintem ez jó” – mondta Webber.

„A versenyzők már egy ideje szorgalmazták, hogy az időmérőn is csak azokban a szekciókban lehessen használni a DRS-t, ahol a versenyeken is.”

„Igazából nem érdekli a csapatokat, a versenyzőket és a rajongókat, hogy használjuk-e a DRS-t pénteken vagy szombaton. Csak több kockázattal jár, ha pedig ezen lehetne javítani, akkor miért ne?”

„Szerintem minden csapat elégedett most, hiszen a váltóáttételezést is jól meg tudják oldani.”

Webber hozzátette, az első előszezoni teszten, Jerezben olykor megfeledkezett a korlátozásról.

„Néhány helyen még próbálom használni a DRS-t, szóval még meg kell szoknom ezt a dolgot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek