Webber ott szeretne lenni az új autó első tesztjén

Mark Webber bízik abban, hogy mielőbb felépül sérüléséből, és mire elkészül a Red Bull Racing új versenygépe, hadrendbe tud állni, és ott lehet az új modell első tesztjén, amire számításai szerint február elején kerül majd sor.

Mark Webber bízik abban, hogy mielőbb felépül sérüléséből, és mire elkészül a Red Bull Racing új versenygépe, hadrendbe tud állni, és ott lehet az új modell első tesztjén, amire számításai szerint február elején kerül majd sor.

Az ausztrál versenyző az elmúlt hétvégén balesetet szenvedett szokásos jótékonysági kalandtúráján Tasmaniában, ahol hegyi-biciklizés közben frontálisan összeütközött egy terepjáróval, aminek következtében eltört a jobb lába.

Webbert azonnal kórházba szállították és még aznap megműtötték, melynek során egy merevítőt helyeztek a lábszárába.

Bár a decemberi teszteket biztosan ki kell hagynia, a kenguruföldi versenyző bízik abban, hogy ott lehet az R5-ös első tesztjén.

“Nagyon remélem, hogy már az első teszten vezethetem az új modellt” – mondta Webber a BBC-nek. “Hogy ez megvalósítható, avagy sem, egyelőre még nem tudom, de ha további egy hetet, vagy netán tíz napot kell várnom a biztos gyógyuláshoz, akkor azt természetesen kivárom.”

“Mindent megteszek azért, hogy jó formában legyek az első versenyen. A lábszáramban lévő mindkét csontom eltört, ami komplikáltabbá teszi a dolgokat.”

“Egyelőre még nagyon nehéz megmondani, miként érzem majd magam, mikor először autóba ülök. Bízom abban, hogy minél többet tesztelhetek a szezonnyitó előtt, és mindent megteszek azért, hogy jól szerepeljek majd Melbourne-ben.”

A 32 éves versenyző azt is elmondta, hogy rehabilitációs programja alatt is aktívan kiveszi majd a részét a fejlesztésekben, és ellátogat majd csapata főhadiszállására, ugyanis semmiből sem szeretne kimaradni.

“Az, hogy eltörtem a lábam, nem akadályoz meg abban, hogy ellátogassak az RBR gyárba, és mindenről tudjak, ami az új autóval kapcsolatos. Ami pedig a fittségemet illeti, biztos vagyok abban, hogy rendben leszek, hiszen még 80 egynéhány nap hátra van az első versenyig” – mondta Webber az ausztrál Herald Sun c. lapnak.

“Reményeink szerint az RB5-ös rendben lesz, és úgy fog muzsikálni, ahogy azt elvárjuk tőle. Bízunk abban, hogy már az első versenytől kezdve esélyünk lesz a pontszerzésre.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS