Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Webber: Sokat jelent ez a győzelem

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Webber: Sokat jelent ez a győzelem

A Brazil Nagydíj győztese, Mark Webber úgy véli, vasárnapi diadala nagy lökést adhat neki a jövő évre, és bízik abban, hogy 2012-ben méltó ellenfele lesz csapattársának, Sebastian Vettelnek.


A Brazil Nagydíj győztese, Mark Webber úgy véli, vasárnapi diadala nagy lökést adhat neki a jövő évre, és bízik abban, hogy 2012-ben méltó ellenfele lesz csapattársának, Sebastian Vettelnek.

Webber a második helyről rajtolva szerezte meg a győzelmet Interlagosban, míg Vettel másodikként ért célba, miután a futam nagy részében váltóhiba hátráltatta.

Webber a leintést követő sajtótájékoztatón elárulta, nagyon örül annak, hogy végül sikerült a dobogó tetejére állnia az idei évben, és úgy érzi, remekül hangolt a következő esztendőre.

„Azt hiszem, jövőre erősebb évem lesz, mint idén” – mondta magabiztosan az ausztrál.

„Bizonyos okok miatt gyengén kezdtem, de minden területet górcső alá veszünk majd, hogy a legmagasabb szinten folytassuk. Ha pedig a legmagasabb szintről beszélek, akkor nem csak Sebastianról [Vettel] van szó, hanem Jensonről [Button] és Fernandóról [Alonso] is, akik nagyszerű tempóval rendelkeznek.”

„Szépen hangoltam ezzel a versennyel a jövő évre. Jó így elbúcsúzni az RB7-es versenygéptől. Alig várom már a téli időszakot, egy kicsit visszavehetünk, feltöltődhetünk, hogy aztán még erősebben térjünk vissza.”

Webber akkor vette át a vezetést a vasárnapi versenyen, amikor Vettel a felmerült problémák miatt kénytelen volt visszavenni a tempóból. Az ausztrál úgy véli, annyi balszerencse után igazán kijárt már neki a győzelem.

„Sebastian nagyszerű munkát végzett tegnap, megszerezte az első rajtkockát. Jó lett volna végig harcolni vele, de problémája volt. Ez egy olyan győzelem, amit igencsak nagyra tartok, mivel olyan sok balszerencsém volt idén. De ilyen a motorsport. Ez egy fontos győzelem számomra, mint ahogy a csapat számára is.”

„Nagyon élveztem az utolsó köröket, jó így befejezni a szezont. Szeretném a legközelebbi barátomnak, Bob Woodsnak – aki jelen pillanatban betegeskedik – és családjának ajánlani.”

Győzelme ellenére Webber nem tudta megszerezni a második helyet az egyéni pontversenyben, miután Jenson Button a harmadik helyen ért célba Brazíliában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!