Friss hírek
Next
Prev

Webber: Szeretnék végre nyerni

Habár több versenyzőt is összefüggésbe hoztak a Red Bull Racing alakulatával, Mark Webber továbbra sem aggódik jövője miatt, hiszen úgy érzi, kényelmes pozíciót élvez az alakulatnál.


Habár több versenyzőt is összefüggésbe hoztak a Red Bull Racing alakulatával, Mark Webber továbbra sem aggódik jövője miatt, hiszen úgy érzi, kényelmes pozíciót élvez az alakulatnál.

Az elmúlt hónapokban a mclarenes Lewis Hamiltont is egyre sűrűbben hozzák kapcsolatba a címvédő alakulattal, melynek legfőbb oka, hogy a brit versenyző Kanadában privát beszélgetést folytatott az energiaital-gyárosok csapatfőnökével, Christian Hornerrel.

Webber azonban elmondta, nem aggódik mi több, nagyon bízik abban, hogy a következő versenyeken tovább folytathatja a felzárkózást csapattársához, Sebastian Vettelhez.

„Nagyon jól értem, mi folyik éppen és meglehetősen nyugodt vagyok” – magyarázta Webber.

„Nagyon sok a találgatás, holnap viszont már új történetről beszélnek, ilyen a Forma-1. Ugyanolyan nyugodt vagyok, mint tavaly ilyenkor, amikor volt szerződésem.”

„Monacóban nem mentek olyan jól a dolgok, de Barcelonában versenyképes voltam, mint ahogy Kanadában és Valenciában is. Ha sima kört tudok futni és nincsenek technikai problémáim, sokkal jobb tudok lenni. Nincs semmi oka annak, miért ne folytatódhatna ugyanígy, és meg is fogom csinálni, ez biztos.”

„A pénteki edzésekig nem igazán értjük teljesen az új szabályok hatásait. Lesznek finomítások a vezetési stíluson – tudjuk jól, ezek az autók mennyire érzékenyek. Kezdek elég gyors lenni azzal, ami a rendelkezésünkre áll, és ha változtatni kell, akkor is úgy gondolom, hogy képes vagyok a jó munkára, tehát nyugodt vagyok.”

Webber hozzátette, továbbra is eltökélt célja, hogy legyőzze csapattársát, azonban kijelentette, tökéletes a harmónia csapaton belül, mely elsősorban a német kiváló eredményeinek köszönhető.

„A harmónia tökéletes, ha ilyen eredmények születnek. Nem fáradtam bele a küzdelembe. Ez mindenki számára ugyanolyan – az ember jól akar szerepelni, a legjobbat akarja kihozni önmagából.”

„Nem én vagyok az egyetlen, aki Sebastian ellen harcol. Remek időszakon van túl, de még nagyon sok verseny van hátra és sok jó lehetőség kínálkozik még. Az elmúlt időszakban sok pontot szerzett, de nekem sem volt olyan rossz a szezon első fele, de szeretnék végre futamot nyerni, és nem én vagyok az egyetlen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Webber: Szeretnék végre nyerni
Verstappen: Nehéz megítélni, mennyit javult az idei autónk
Verstappen a Mercedesnél? Reagált a holland a pletykákra!
Képgaléria: Pályán az AlphaTauri új autója!
Folytatja az átszervezéseket a Ferrari F1-es csapata