Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Webber szerint a Red Bull felkészült a szezonnyitóra

Készen áll arra, hogy nekivágjon a 2011-es világbajnoki évadnak a Red Bull Racing alakulata – nyilatkozta az istálló ausztrál versenyzője, Mark Webber a keddi tesztnapot követően.


Készen áll arra, hogy nekivágjon a 2011-es világbajnoki évadnak a Red Bull Racing alakulata – nyilatkozta az istálló ausztrál versenyzője, Mark Webber a keddi tesztnapot követően.

A tavalyi év bronzérmese az élen zárta a barcelonai nyitónapot, és miközben a legtöbb szakértő az enerigaital-gyárosokat tartja az Ausztrál Nagydíj abszolút favoritjának, maga Webber is úgy érzi, a csapat jól felkészült az előttünk álló idényre.

„Mindig lehet dolgozni valamin, ha van rá idő, de úgy érzem, készen állunk. Majd meglátjuk, hol is állunk” – mondta Webber az Autosportnak.

„Az ember mindig tanul új dolgokat, ha versenyezni megy, a csapat erősségei és gyenge pontjai ugyanis ilyenkor megmutatkoznak. Ez adódhat a tempóból, a megbízhatóságból, a kerékcserékből, a szervezettségből, előjöhet szombaton vagy vasárnap.”

A Red Bull versenyzője hozzátette, habár magabiztosak saját teljesítményüket illetően, nem kergetnek illúziókat, hiszen tudják, hogy a rivális csapatok is mindent megtesznek a siker érdekében.

„Nem fogunk ölbe tett kézzel ülni itt és arra várni, hogy az első versenyen megsemmisítünk mindenkit, mert naivak lennénk, ha ezt gondolnánk. Sokaknak van hasonló tempója – kétségem sincs efelől.”

„Az viszont nyilvánvaló, hogy a csapat rendkívül motivált és szervezettség szempontjából remek formában vagyunk – tehát építhetünk arra, amit elértünk tavaly.”

Webber mindemellett elmondta, a tesztek eredményeiből továbbra sem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen az erőviszonyokat illetően csupán csak az első verseny leintését követően kapunk egyértelmű képet.

„Nem hiszem, hogy sok mindent leszűrhetünk az elmúlt nyolc hétből, mert kedden úgy tűnt, mindenkinek hasonló a tempója. Muszáj versenyeznünk (hogy lássuk az erőviszonyokat). Sajnos csak Melbourne-ben, szombaton este tudunk többet mondani. Lesznek tippjeink, nagyjából 60 százalékosak, a maradék 40 százalékról szerintem csak a futam után kapunk majd tiszta képet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS