IMOLAGP

Webber szerződést hosszabbított a Red Bull-lal

Újabb egy évvel meghosszabbította idén lejáró kontraktusát a Red Bull Racing alakulatával Mark Webber. A csapatfőnök szerint az ausztrál olyan motivált, mint még soha.Újabb egy évvel meghosszabbította idén lejáró kontraktusát a Red Bull Racing alakulatával Mark Webber.

A 35 éves versenyző 2007 óta tagja az osztrák alakulatnak, 2004-ben és 2005-ben pedig a csapat elődjének számító Jaguarnál versenyzett. Webber összesen hat győzelmet, kilenc pole pozíciót és 25 dobogós eredményt ért el a Red Bull színeiben.

Az ausztrál szerződése az idei év végén járt volna le a csapattal, ám a nyári szünetben rövid egyeztetéseket folytatott a csapat vezérkarával – köztük a Red Bull tulajdonosával, Dietrich Mateschitz-cel -, és végül megegyeztek abban, hogy újabb egy évvel – tehát 2012 végéig – szerződést hosszabbítanak.

„Szeretnék továbbra is az élmezőnyben versenyezni a Forma-1-ben, szóval nem meglepő, hogy újabb egy évre a Red Bullnál maradok” – mondta Webber.

„A célom, hogy a lehető legjobb eredményeket érjem el úgy magamnak, mint a csapatnak. Az évek során nagyon keményen dolgoztunk, és bizonyítottuk, hogy tudunk tervezni és építeni egy versenyképes – és világbajnok – autót, szóval alig várom már, hogy 2012-ben mindent beleadva versenyezzek.”

A csapatot irányító Christian Horner hozzátette, egy pillanatig sem gondolkodtak azon, hogy hosszabbítanak a rutinos versenyzővel.

„Amikor leültünk és elkezdtünk 2012-ről tárgyalni, rögtön nyilvánvalóvá vált, hogy Mark és a csapat folytatni akarja sikeres együttműködését” – fogalmazott a szakember.

„Tehát elég könnyedén megegyeztünk abban, hogy hosszabbítunk 2012-re. Mark jól ismeri a csapatot, 2007 óta velünk van és motivációja, fizikai felkészültsége és elkötelezettsége olyan magas, mint még soha.”

Webber jelenleg a második helyet foglalja el a világbajnoki tabellán, hátránya 85 pont csapattársával, Sebastian Vettellel szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!