Portugál Nagydíj

Webber tartott az esőtől

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Webber tartott az esőtől

Második monacói győzelmét aratta vasárnap délután a Red Bull Racing rutinos versenyzője, Mark Webber, ezzel hatodikként iratkozott fel a győztesek névsorára az idei esztendőben.


Második monacói győzelmét aratta vasárnap délután a Red Bull Racing rutinos versenyzője, Mark Webber, ezzel hatodikként iratkozott fel a győztesek névsorára az idei esztendőben.

Az ausztrál a pole pozícióból vághatott neki a 78 körös futamnak, és bár a gumistratégia, valamint az időjárás miatt nem volt könnyű dolga, végül elsőként haladt át a célvonalon.

„Hihetetlen érzés. Nagyon érdekes verseny volt” – mondta Webber.

„A rajtnál elég könnyű dolgom volt, a szuperlágy gumikkal sikerült magam mögött tartanom Nicót. A többiekkel szemben kiautóztunk egy kisebbfajta különbséget. A bokszkiállások ideje alatt az időjárás elég fenyegető volt, nem tudtuk, hogy maradjunk-e kint egy kicsivel tovább, vagy tegyük-e fel az intermediate abroncsokat. Nico végül kiállt, az ő sakkjátszmájára pedig néhányaknak reagálniuk kellett.”

Webber hozzátette, miután csapattársa, Sebastian Vettel a lágy gumikkal vágott neki a versenynek, első kerékcseréje után arra koncentrált, hogy a német ne tudjon túlságosan meglógni előle az élen.

„A verseny következő szakasza elég furcsa volt, mert nehéz volt felmelegíteni a lágy abroncsokat. Seb pedig stratégiájának hála újra képbe került. Arra gondoltam, elég érdekes lesz, és nem akartam, hogy Seb kiautózza a mágikus 20 másodperces előnyét, mellyel a bokszkiállás után megnyerhette volna a versenyt. Ez nem volt része a tervnek.”

Miután néhány körrel a leintés előtt az eső rákezdett, a mezőny meglehetősen összetorlódott az élen. Webber elárulta, biztos benne, hogy mögötte mindenki az esőért imádkozott, ő azonban remélte, hogy nem ered meg jobban.

„Fernando a leintés után azt mondta, hogy néhányszor esőért fohászkodott, és nyilván én voltam az egyetlen, aki nem így tett az élen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!