Webber tisztázta a szárny-ügyet a Red Bullal

Mark Webber tisztázta a nézeteltéréseket csapatával, és továbblépett a hétvégi Brit Nagydíjon történteken, ahol úgy érezte, előnyben részesítik csapattársát, Sebastian Vettelt.


Mark Webber tisztázta a nézeteltéréseket csapatával, és továbblépett a hétvégi Brit Nagydíjon történteken, ahol úgy érezte, előnyben részesítik csapattársát, Sebastian Vettelt.

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője mindennek nyilvánosan is hangot adott, mikor a vasárnapi futam megnyerése után a következőket mondta a csapatrádión: „Nem is rossz eredmény egy második számú versenyzőtől”.

Webber azok után akadt ki, hogy csapata még a szombati időmérő előtt leszerelte autójáról az új első szárnyat, hogy azt Vettelnek adhassa, aki a sajátját az utolsó szabadedzésen összetörte.

Bár igen paprikás hangulat uralkodott a csapatnál a hétvégén, Webber egy közleményt adott ki saját weboldalán, melyben jelezte, hogy mindent megbeszélt a vezetőséggel, és részéről lezártnak tekinti az ügyet.

„Természetesen most már értem, hogy egy csapatnak egy bizonyos ponton miért kell azt a versenyzőjét előnyben részesítenie, akinek több pontja van a világbajnokságban, ha nincs elegendő erőforrása ahhoz, hogy mindkettőt teljes mértékben támogassa” – állt a közleményben.

„A gyárban már átbeszéltük a hétvégén történteket, és tisztáztuk a helyzetet. Most már világos mindenki számára, hogy ha ismét egy hasonlóan szerencsétlen helyzetbe kerülünk, akkor a csapat azt a versenyzőjét fogja támogatni, amelyik előrébb áll a bajnokságban.”

Webber a hétvégi – idei harmadik – győzelmével megelőzte csapattársát a bajnokságban, így jelen állás szerint övé lenne az elsőbbség, ha csak egy új elem állna csapata rendelkezésére a következő versenyen, ám úgy érzi, ilyen nem fog többé előfordulni.

Az ausztrál versenyző azonban nem bánja, hogy kiengedte a gőzt, és győzelme után azonnal beszólt csapatának.

„Természetesen a pillanat hevében mond olyan dolgokat az ember, amiket így utólag nézve talán jobb lett volna, ha nem tesz meg, azonban a futam után a rádióban elhangzottak az ausztrál szarkazmus tipikus példája. Hogy jó, avagy rossz, minden azon múlik, ki hogy értelmezi” – magyarázta.

Webber továbbá hozzátette, hogy évek óta jó barátok Christian Horner csapatfőnökkel, akivel együtt vezetik GP3-as csapatukat, így a kettejük közötti kapcsolat továbbra is felhőtlen marad.

Ami pedig csapattársát illeti, az ausztrál így folytatta: „A csapaton belüli tisztelet a pilótákra is ki kell, hogy terjedjen. Tudom, hogy egy nagyon jó versenyző a csapattársam, és ez így is van rendjén, nem akarnám, hogy ez másképpen legyen.”

„Sebastian és én nem vagyunk ellenségek, mindössze versenyzők vagyunk, akik keményen hajtanak, és mind maguknak, mind a csapatuknak a legjobbat akarják.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!