Webber úgy érzi, a legjobb tudását nyújtotta

Nehéz volt tiszta kört futni, így elégedett az időmérőn elért harmadik helyezésével a Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber.


Nehéz volt tiszta kört futni, így elégedett az időmérőn elért harmadik helyezésével a Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber.

A világbajnoki tabella jelenlegi második helyezettje a Brazil Nagydíj kvalifikációját követően újságírók kérdésére elmondta, könnyen alakulhattak volna rosszul is a dolgok, így nagyon örül annak, hogy végül is az élmezőnyből várhatja a szezon utolsó előtti megmérettetését.

„Élveztem az időmérőt, mindannyiunk számára nagy kihívás volt” – mondta Webber.

„Könnyen rossza fordulhatnak a dolgok ilyen körülmények között, így örülök, hogy végül is elöl végeztem és sikerült kihozni valamit az utolsó szakaszból.”

„Nagyon-nagyon trükkös volt, nehéz volt tiszta kört futni. A legjobbat nyújtottam és közel vagyok Sebhez [Vettel]. Elégedett vagyok. Könnyen lehettünk volna tizenhetedikek is. Ha a Q3 előtt megkérdezték volna tőlem, hogy örülnék-e a harmadik helynek, akkor talán azt mondtam volna, hogy nem, de most belátom, hogy a slick gumikkal ilyen körülmények között igenis jó a második sorban lenni, ez egy jó rajthely a holnapi versenyre.”

Webber hozzátette, külön dicséret illeti csapatát a mai eredmények miatt, s mindent megtesznek azért, hogy kihasználják Jenson Button és a McLaren botlását, noha a regnáló világbajnoknak már csak matematikai esélye van a trófea elhódítására.

„A csapat szenzációs teljesítményt nyújtott. Egy pozíciótól eltekintve mindent megszereztünk és JB-nek [Jenson Button] kemény napja volt. Megpróbáljuk ezt kihasználni holnap.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!