Webber: Vért fog izzadni Schumacher - F1VILÁG.HU

Webber: Vért fog izzadni Schumacher

HIRDETÉS

Mark Webber úgy gondolja, hogy nagyon nem lesz könnyű dolga Michael Schumachernek, aki három év kihagyás után, a Mercedes GP oldalán tér vissza a Forma-1-be.

Mark Webber úgy gondolja, hogy nagyon nem lesz könnyű dolga Michael Schumachernek, aki három év kihagyás után, a Mercedes GP oldalán tér vissza a Forma-1-be.

A Red Bull Racing ausztrál pilótája szerint a már 41 éves Schumacher messze nem lesz olyan ütőképes, mint korábban volt, jóllehet a teszteken kiváló tempót autózott, és úgy tűnik, megfelelően felkészült az idei évre.

“Úgy gondolom, hogy egy véresen kemény szezon vár rá” – mondta Webber a Daily Telegraph-nak. “Persze biztosan jól fog menni, de még soha, semmikor nem láttam kimagasló visszatérést a Forma-1-ben.”

“Mikor volt olyan, hogy a második karrier jobb lett volna, mint az első? És ez rá nézve még inkább igaz, hiszen nem lesz könnyű felülmúlni azt, amit elért eddigi pályafutása során.”

Webber azt is elmondta, hogy a mostani újoncoknak sokkal könnyebb dolguk van, mint anno nekik volt, ugyanis a mai autókkal sokkal könnyebb eredményesen szerepelni, akár már a debütáló évben.

“Az autókat könnyebb vezetni” – folytatta. “Nem úgy nézel ezekre a srácokra, hogy igen, ezek igazi férfiak. Persze tehetségesek, ez nem vitás, de ennyi.”

“A mai autókban már ott a szervo, és számos olyan dolog, ami megkönnyíti a vezetést. A mostani újoncoknak már sokkal kevesebb a dolguk a pilótafülkében. Én megjártam a ranglétrát, és olyan szériákban versenyeztem, ahol még botváltó volt az autókban.”

“Ez csak a javamra vált, de igazából nem is érdemes ezen gondolkodni. A mostani újoncok már szinte kivétel nélkül jól mennek. Vannak persze kivételes tehetségek, mint Lewis (Hamilton), vagy Seb (Vettel), akik fantasztikus fejlődést mutatnak be, és kiváló munkát végeznek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!