Webber volt a leggyorsabb az időmérő előtt Spában - F1VILÁG.HU

Webber volt a leggyorsabb az időmérő előtt Spában

HIRDETÉS

Mark Webber diktálta a tempót a Belga Nagydíjon harmadik szabadedzésén, ahol ismét esős időjárás fogadta a mezőnyt. A Red Bull ausztrálja mögött Lewis Hamilton és Jaime Alguersuari végzett.



Mark Webber diktálta a tempót a szombat reggeli szabadedzésen Spa-Francorchamps-ban, ahol nem meglepő módon ismét vizes pálya fogadta a mezőnyt.

A Red Bull versenyzője 2:08.988-as idővel állt az élre, megelőzve Lewis Hamiltont és Jaime Alguersuarit, aki mögött Jenson Button végzett a negyedik helyen, Sebastian Vettel és a másik Toro Rosso versenyző, Sebastien Buemi előtt.

A pilóták nagyon óvatosak voltak az edzés elején, a pályán állt a víz, sokan vízátfolyásokra panaszkodtak. Michael Schumacher volt az első, aki megkockáztatta feltetetni autójára az itermediate (köztes) gumikat, ami jó döntésnek bizonyult, hisz felugrott az élmezőnybe.

Példáját többen is követték az utolsó tíz percben, mikor elkezdett egy picit száradni az ideális ív. Senkinek sem lehet meglepő, hogy számtalan kicsúszásnak és megpördülésnek lehettek a nézők szemtanúi, de szerencsére komolyabb baleset nem történt.

Az utolsó öt-tíz percben többen is megfordultak az első pozícióban, ám végül Webber volt az, aki nem talált legyőzőre. A nagycsapatok csak későn vették elő a köztes esőgumikat, nyilván olyan megfontolásból is, hogy minél több gumijuk maradjon a hétvége hátralévő részére.

A Ferrari duója például csak néhány kört teljesített, azt is esőgumikon, így az utolsó két helyen végeztek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!