Webber volt a legjobb a félórás utolsó edzésen

Az egyik betétprogram során megsérülő szlagkorlát javítása miatt félórásra zsugorodott a 3. szabadedzés Kanadában. Az időmérő előtti utolsó, eleinte vizes aszfalton zajló gyakorláson Webber futotta a legjobb kört.


Az egyik betétprogram során megsérülő szlagkorlát javítása miatt félórásra zsugorodott a 3. szabadedzés Kanadában. Az időmérő előtti utolsó, eleinte vizes aszfalton zajló gyakorláson Webber futotta a legjobb kört.

Komoly csúszással kezdődött meg a harmadik szabadedzés Kanadában, és a tervezett egy óra helyett mindössze fél óráig tartott (rövidíteni kellett, különben nem lett volna meg a szabályok által előírt két óra az edzés és a kvalifikáció közt).

Történt ugyanis, hogy a hétvégi Forma-1-es nagydíj egyik betétfutamaként rendezett Ferrari Challenge egyik kicsúszó versenyzője a 11-es kanyarnál komoly károkat okozott a szalagkorlátban. Amíg ezt nem hozták helyre, addig érthető okokból az F1-es mezőnyt nem engedték fel a pályára. A mezőnynek így mindössze fél órája maradt arra, hogy felkészüljön az időmérő edzésre.

Ha mindez nem lett volna elég, tovább nehezítette a versenyzők dolgát, hogy a pálya vizes volt. Amikor végre zöldre váltott a lámpa a bokszutca végén, az autók egy része intermediate, másik felük esőgumikon gurult ki a pályára.

Hiába felezték meg az edzésidőt, ez sem sarkallta arra a pilótákat, hogy maximálisan igyekezzenek kihasználni a rendelkezésükre álló utolsó tréninget. Tíz perccel a leintés előtt még nyolc pilóta is mért kör nélkül állt, köztük a két Red Bull és a két Mercedes. A legjobb köridő (1:23.112) ekkor Esteban Gutierrez neve mellett szerepelt.

Az eső ekkor már nem esett, sőt, az ideális ív olyannyira felszáradt, hogy az utolsó percekre a slick gumik is előkerültek. Sergio Perez volt az első, aki a keményebb keverékekkel pályára hajtott, majd szép sorban következtek a többiek is.

Az utolsó öt percben komoly forgalom alakult ki a pályán, hiszen mindenki kint volt, és megpróbált minél jobb kört összerakni. Az éllovas személye folyamatosan változott, az utolsó pillanatok az időmérő edzések zsúfolt hajráját idézték. A legjobb köridőt végül Mark Webber futotta a Red Bull versenygépével, ideje 1:17.895 lett.

Az ausztrál mögött Adrian Sutil lett a második, míg a harmadik legjobb időt Lewis Hamilton érte el.

A két perccel a leintés előtt még első helyen álló Felipe Massa a nyolcadik pozícióba csúszott vissza, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Nico Rosberg és Paul di Resta is megelőzte őt az utolsó pillanatokban. Jenson Button és Kimi Räikkönen tette teljessé a top10 mezőnyét.

Az időmérő edzés magyar idő szerint 19 órakor kezdődik. Ha az edzéseken látott időjárási viszonyok lesznek az uralkodók akkor is, egészen biztos, hogy izgalmas egy óra elé nézünk.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!