Webbernek már elege van Grosjeanból

Élesen bírálta versenytársát, Romain Grosjeant a Red Bull versenyzője, Mark Webber, a francia ugyanis idén már nem először okozott balesetet a rajtnál.


Élesen bírálta versenytársát, Romain Grosjeant a Red Bull versenyzője, Mark Webber, a francia ugyanis idén már nem először okozott balesetet a rajtnál.

Webber a második helyről vághatott neki a vasárnapi Japán Nagydíjnak, ám Grosjean már az első kanyarban nekirohant autójának, ami miatt a mezőny végére csúszott vissza.

Az ausztrál végül kilencedikként ért célba, de érhető módon rendkívül csalódott, és úgy érzi, Grosjeannak most már ideje lenne magába szállnia – főként az után, hogy egyszer már eltiltották agresszív versenyzésért.

„Nem láttam, mi történt a rajt után, de a srácok megerősítették később, hogy ismét Grosjean volt dilis” – mondta Webber.

„Mi, a többiek rendszerint megpróbálunk a lehető legjobb eredményért harcba szállni, ő viszont minden futamon arra törekszik, hogy minél gyorsabban odaérjen a harmadik kanyarhoz. Frusztráló, mert emiatt néhány nagyágyú szenvedett ma. Talán ismét kellene neki egy kis pihenő.”

„El kellene gondolkodni ezen. Minden kétséget kizáróan ő hibázott. Hányszor teheti meg ezt az ember, hányszor követheti el ugyanazokat a hibákat?”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is csalódott, hogy Webber versenyét már az első körben tönkretették.

„Szerintem a legaggasztóbb az, hogy ezek az incidensek megismétlődnek. Ha egyszer hibázol, azzal nincsen semmi baj, de fontos, hogy tanulj belőle” – mondta Horner.

„Saját csapatától is pontokat vett el, hiszen harcban vannak a gyártók bajnokságában. Meglepne, ha a Lotus vezérkara örülne a mai ámokfutásnak. Marknak pedig ez ma legalább egy dobogós eredményébe került.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!