Weber: Schumi, ideje abbahagyni!

Michael Schumachernek nem kellene a Sauber csapatánál folytatnia Forma-1-es pályafutását – állítja a versenyző egykori menedzsere, Willi Weber. A szakember a visszavonulást tanácsolja a németnek.Michael Schumachernek nem kellene a Sauber csapatánál folytatnia Forma-1-es pályafutását – állítja a versenyző egykori menedzsere, Willi Weber.

Schumacher jelenlegi csapata, a Mercedes múlt héten jelentette be, hogy a német helyét jövőre Lewis Hamilton veszi majd át. Schumacher még nem döntött arról, mitévő legyen 2013-ban, ám a hírek arról szólnak, az sem kizárt, hogy egy más csapatnál – jelesül a Saubernél – folytatja pályafutását.

Willi Weber szerint azonban itt az ideje, hogy a hétszeres világbajnok búcsút intsen az aktív versenyzésnek.

„Michaelnek nincs mit bizonyítania” – mondta a szakember az Auto Motor und Sportnak.

„Ő volt a legjobb versenyző a világon. Menedzserként talán megpróbálnám betenni őt a Ferrarihoz, de nem hiszem, hogy ez most valóban egy lehetőség.”

„Minden tiszteletem Michaelé, és azé, amit elért, de eljött a fiatalok ideje. Hogy a Saubernél folytassa? Egy privát istállónál? Valahogy nem tudom elképzelni. Nem Peter Sauber ellen irányulnak szavaim, hiszen idén jobban dolgozott, mint a Mercedes, de Michael inkább egy globális vállalathoz, egy nagynevű versenycsapathoz tartozik. És a Sauber a bajnoki címért sem harcolhat.”

Schumacher ügyeit immáron évek óta egykori sajtósa, Sabine Kehm intézi, és a hírek szerint a Sauberrel is tárgyal. A szakember a CNN-nek elmondta, nem zárnak ki egyetlen lehetőséget sem.

„Minden opciót alaposan átgondolunk. Nem sietős a dolog. Addig pedig semmilyen lépésről nem fogunk beszámolni” – mondta Kehm.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS