Weber: Schumi, ideje abbahagyni! - F1VILÁG.HU

Weber: Schumi, ideje abbahagyni!

HIRDETÉS

Michael Schumachernek nem kellene a Sauber csapatánál folytatnia Forma-1-es pályafutását – állítja a versenyző egykori menedzsere, Willi Weber. A szakember a visszavonulást tanácsolja a németnek.



Michael Schumachernek nem kellene a Sauber csapatánál folytatnia Forma-1-es pályafutását – állítja a versenyző egykori menedzsere, Willi Weber.

Schumacher jelenlegi csapata, a Mercedes múlt héten jelentette be, hogy a német helyét jövőre Lewis Hamilton veszi majd át. Schumacher még nem döntött arról, mitévő legyen 2013-ban, ám a hírek arról szólnak, az sem kizárt, hogy egy más csapatnál – jelesül a Saubernél – folytatja pályafutását.

Willi Weber szerint azonban itt az ideje, hogy a hétszeres világbajnok búcsút intsen az aktív versenyzésnek.

„Michaelnek nincs mit bizonyítania” – mondta a szakember az Auto Motor und Sportnak.

„Ő volt a legjobb versenyző a világon. Menedzserként talán megpróbálnám betenni őt a Ferrarihoz, de nem hiszem, hogy ez most valóban egy lehetőség.”

„Minden tiszteletem Michaelé, és azé, amit elért, de eljött a fiatalok ideje. Hogy a Saubernél folytassa? Egy privát istállónál? Valahogy nem tudom elképzelni. Nem Peter Sauber ellen irányulnak szavaim, hiszen idén jobban dolgozott, mint a Mercedes, de Michael inkább egy globális vállalathoz, egy nagynevű versenycsapathoz tartozik. És a Sauber a bajnoki címért sem harcolhat.”

Schumacher ügyeit immáron évek óta egykori sajtósa, Sabine Kehm intézi, és a hírek szerint a Sauberrel is tárgyal. A szakember a CNN-nek elmondta, nem zárnak ki egyetlen lehetőséget sem.

„Minden opciót alaposan átgondolunk. Nem sietős a dolog. Addig pedig semmilyen lépésről nem fogunk beszámolni” – mondta Kehm.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!