Wehrlein készen áll a Mercedesre

Pascal Wehrlein úgy érzi, ha lehetőséget kapna a Mercedes Forma-1-es csapatától arra, hogy az istálló színeiben versenyezzen, készen állna a kihívásra.


Pascal Wehrlein úgy érzi, ha lehetőséget kapna a Mercedes Forma-1-es csapatától arra, hogy az istálló színeiben versenyezzen, készen állna a kihívásra.

A Manor ifjú tehetsége szerdán a címvédő gárda autójával tesztelhetett, miután a Mercedesnél az utolsó pillanatban úgy döntöttek, Esteban Ocon helyett inkább a versenytapasztalattal rendelkező Wehrleinnak adnak lehetőséget.

Az elmúlt napokban olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Nico Rosberg a Ferrarival kezdett tárgyalásokba, így nem kizárt, hogy a 2017-es idényre megüresedik egy hely a Mercedesnél.

Wehrlein a szerdai tesztnapot követően úgy nyilatkozott, ha adódik a lehetőségen, készen áll arra, hogy éljen vele.

„Igen, készen állnék!” – mondta magabiztosan a stuttgarti gyártó felfedezettje, aki a Manor csapatával idén debütált az F1-ben.

Amikor arról kérdezték, hogy a tegnapi teszttel kapcsolatban voltak-e olyan érzései, mint egy állásinterjún, a német így válaszolt: „Az ember soha nem pihenhet, nem lehet biztos abban, hogy mi fog történni jövőre, vagy a következő években. Mindig keményen kell nyomni. Fontos, hogy a saját határaidat feszegesd, és hogy a legtöbbet hozd ki magadból.”

Wehrlein elárulta, kedden este döntött arról a Mercedes, hogy másnap ő ül majd autóba, ezért vissza kellett mennie a pályára üléspróbára. Az ifjú versenyző elárulta, nem igazán tudja a konkrét okokat, hogy miért őt ültették autóba tegnap.

„Nem igazán tudom. Azt hiszem, kedden nem tudták befejezni a tesztprogramot, ezért egy tapasztaltabb versenyzőt szerettek volna. Szóval kedden este felhívtak, visszamentem a pályára, megejtettük az üléspróbát, szerdán pedig már én vezettem.”

„Nagyon-nagyon jó nap volt. Sok kört megtettem, több mint 130-at. Be tudtuk fejezni a tesztprogramot, nagyon élveztem.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS