Friss hírek

Wehrlein készen áll a Mercedesre

Pascal Wehrlein úgy érzi, ha lehetőséget kapna a Mercedes Forma-1-es csapatától arra, hogy az istálló színeiben versenyezzen, készen állna a kihívásra.


Pascal Wehrlein úgy érzi, ha lehetőséget kapna a Mercedes Forma-1-es csapatától arra, hogy az istálló színeiben versenyezzen, készen állna a kihívásra.

A Manor ifjú tehetsége szerdán a címvédő gárda autójával tesztelhetett, miután a Mercedesnél az utolsó pillanatban úgy döntöttek, Esteban Ocon helyett inkább a versenytapasztalattal rendelkező Wehrleinnak adnak lehetőséget.

Az elmúlt napokban olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Nico Rosberg a Ferrarival kezdett tárgyalásokba, így nem kizárt, hogy a 2017-es idényre megüresedik egy hely a Mercedesnél.

Wehrlein a szerdai tesztnapot követően úgy nyilatkozott, ha adódik a lehetőségen, készen áll arra, hogy éljen vele.

„Igen, készen állnék!” – mondta magabiztosan a stuttgarti gyártó felfedezettje, aki a Manor csapatával idén debütált az F1-ben.

Amikor arról kérdezték, hogy a tegnapi teszttel kapcsolatban voltak-e olyan érzései, mint egy állásinterjún, a német így válaszolt: „Az ember soha nem pihenhet, nem lehet biztos abban, hogy mi fog történni jövőre, vagy a következő években. Mindig keményen kell nyomni. Fontos, hogy a saját határaidat feszegesd, és hogy a legtöbbet hozd ki magadból.”

Wehrlein elárulta, kedden este döntött arról a Mercedes, hogy másnap ő ül majd autóba, ezért vissza kellett mennie a pályára üléspróbára. Az ifjú versenyző elárulta, nem igazán tudja a konkrét okokat, hogy miért őt ültették autóba tegnap.

„Nem igazán tudom. Azt hiszem, kedden nem tudták befejezni a tesztprogramot, ezért egy tapasztaltabb versenyzőt szerettek volna. Szóval kedden este felhívtak, visszamentem a pályára, megejtettük az üléspróbát, szerdán pedig már én vezettem.”

„Nagyon-nagyon jó nap volt. Sok kört megtettem, több mint 130-at. Be tudtuk fejezni a tesztprogramot, nagyon élveztem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek