Friss hírek

Wehrlein: Nem a DRS miatt törtem össze az autót

Nem a DRS nyitott állása miatt szenvedett balesetet a Kínai Nagydíj időmérő edzésén a Manor versenyzője, Pascal Wehrlein.


Nem a DRS nyitott állása miatt szenvedett balesetet a Kínai Nagydíj időmérő edzésén a Manor versenyzője, Pascal Wehrlein.

A német tehetség a Q1 első perceiben egy vízátfolyásra hajtott, minek következtében autója megcsúszott és a korlátnak csapódott.

„Nem igazán vagyok biztos abban, hogy a DRS miatt volt a dolog. Az időmérő végén [Sergio] Pérez ugyanott majdnem eldobta, amikor már a pálya szárazabb volt” – mondta Wehrlein.

„Ott volt az a bukkanó, ami mögött a pálya nagyon vizes volt. Illetve nemcsak vizes – konkrétan állt a víz a bukkanó mögött, és ez igencsak veszélyes slick-abroncsokkal.”

„Természetesen csalódott vagyok. Ha az ember egy kanyarban dobja el az autót, arra lehet azt mondani, hogy hiba volt, de ha az egyenesben, az nagyon furcsa…”

Habár a Manor döntése, miszerint slick-gumikkal küldtél pályára Wehrleint, szerepet játszott a döntésben, az ifjú versenyző szerint felesleges ezen rágódni.

„Az ember okolhatja magát, vagy a csapatot, mert rossz döntést hoztunk. Lehet okolni az FIA-t is, mert nem volt valami biztonságos, hogy engedték, hogy slick-gumikkal átmenjünk azon a bukkanón, ha a pálya vizes. Szóval lehet hibáztatni sok mindenkit, de a végeredményen ez nem változtat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek