Költségplafon-ügy

Wehrlein nyerte az esős tesztnapot Ausztriában

A Mercedes tartalékversenyzője, Pascal Wehrlein nyerte a keddi tesztnapot Spielbergben, azonban az eső jelentősen befolyásolta a csapatok programját.


A Mercedes tartalékversenyzője, Pascal Wehrlein nyerte a keddi tesztnapot Spielbergben, azonban az eső jelentősen befolyásolta a csapatok programját.

Wehrlein 1:11.005-ös köridővel végzett az élen a Force Indiát terelgető Esteban Ocon előtt, azonban az eső egyáltalán nem könnyítette meg munkájukat.

Hirdetés
 

Elsőként Fuoco gurult pályára a Ferrarival, majd Vandoorne követte őt a McLarennel – természetesen az extrém esőgumikat tették fel a csapatok a szakadó esőben. Hamarosan azonban piros zászlóval megszakították a tesztet, és mivel az időjárás csak délután vált olyanná, hogy újra lehetett indítani a körözést, két órával kitolták a teszt végét.

Az ebédszünetet követően Vandoorne törte meg a csendet, amikor az extrém esőgumikkal pályára hajtott, őt Fuoco és Verstappen követte.

A körülmények ezt követően gyorsan javultak, így a mezőny tagjai az intermediate abroncsokra válthattak, majd a slick gumik is előkerültek.

Fuoco, a Ferrari Akadémia versenyzője kisebb kárt csinált az autóban, amikor az 1-es kanyarban megcsúszott, falnak ütközött és megsérült a Ferrari eleje.

Az olasz fiatal végül negyedikként zárt a toro rossós Max Verstappen mögött – az ő nevéhez fűződik a legtöbb megtett kör ma, ugyanis 97-szer ment körbe a spielbergi versenypályán.

Az eső délután ismét eleredt, ám Ocon, a williamses Susie Wolff, valamint Pierre Gasly a Red Bull-lal még pályára gurultak, a későbbi száradó aszfaltcsíkon azonban már senki nem javított idején.

Gasly hatodikként zárt a Lotus pilótája, Romain Grosjean mögött, Marciello, a Sauber tesztpilótája pedig hetedik lett – utóbbi versenyző csupán három órával a teszt vége előtt teljesítette első köridejét.

Vandoorne nyolcadik lett a McLarennel, Susie Wolff pedig kilencedikként zárt, azonban a mai remek lehetőség volt számára, hogy autóba üljön a Brit Nagydíj szabadedzése előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wehrlein nyerte az esős tesztnapot Ausztriában
Verstappen tudja, tökéletes hétvégére lesz szüksége a bajnoki címhez
Leclerc elárulta, mikor mondott le végleg a vb-címről
Hétfőig nem derül ki, szabályt szegett-e a Red Bull

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!