Wehrlein tudja, nem állt készen a Mercedes ülésére - F1VILÁG.HU

Wehrlein tudja, nem állt készen a Mercedes ülésére

A Sauber versenyzője, Pascal Wehrlein belátja, nem állt készen arra, hogy átvegye Nico Rosberg helyét a Mercedes Forma-1-es csapatánál.


A Sauber versenyzője, Pascal Wehrlein belátja, nem állt készen arra, hogy átvegye Nico Rosberg helyét a Mercedes Forma-1-es csapatánál.

Miután a 2016-os év legjobbja, Rosberg bejelentette, befejezi F1-es pályafutását, Pascal Wehrleint is az esélyesek közt tartották számon a Mercedes megüresedő ülésére.

A német istálló végül leszerződtette Valtteri Bottast, míg Wehrlein a Sauber csapatánál kapott helyet.

Wehrlein elárulta, a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff túl korainak tartotta azt, hogy a világbajnok csapathoz kerüljön.

„Ez volt az, amit mondott. Egyévnyi tapasztalat nem elég. Elég világos volt” – mondta Wehrlein.

„Azt mondta, ’úgy gondoljuk, hogy jobb lenne, ha több tapasztalatot gyűjtenél, egy év nem elég, és a versenyzők főleg második évükben fejlődnek sokat’.”

„Úgy gondolom, a Mercedes egy olyan versenyzőt akart, aki már készen áll, egy tökéletes pilótát, aki már elérte saját korlátait. Jelenleg én még nem tartok itt a tapasztalat miatt, ez teljesen világos.”

Wehrlein ezzel együtt persze elismeri, nem mondott volna nemet, ha a Mercedes őt hívja.

„Ha jön a lehetőség, meg kell ragadni. De egyévnyi tapasztalattal az ember még nem érte el a saját határait, és hajlamos a hibákra. Olykor elmegy rossz irányba a beállításokkal, egyszerűen azért, mert nincs tapasztalata. Teljesen normális, hogy ötévnyi tapasztalattal az ember kevesebbet hibázik.”

Bár a Mercedesszel esélye lehetett volna arra, hogy az élmezőnyben harcoljon, Wehrlein azt mondja, nem érez olyan nagy csalódottságot.

„Tudtam, hogy én is esélyes vagyok, de nem erre fókuszáltam. Nem én hozom a döntéseket, szóval az edzésekre összpontosítottam, arra, hogy miképp lehetnék jobb – és aztán vártam a döntést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!