Wehrleint egy másodperc választotta el a büntetéstől

Pascal Wehrlein bevallotta, hogy mindössze fél másodperc választotta el attól, hogy büntetést kapjon a hétvégi Osztrák Nagydíjon, mellyel biztosan elbúcsúzhatott volna a történelmi pontszerzéstől.


Pascal Wehrlein bevallotta, hogy mindössze fél másodperc választotta el attól, hogy büntetést kapjon a hétvégi Osztrák Nagydíjon, mellyel biztosan elbúcsúzhatott volna a történelmi pontszerzéstől.

A Manor német versenyzője volt a hétvége egyik sztárja a Red Bull ringen, hiszen miután egy remek időmérőt teljesített, pontszerző helyen zárta a futamot, mellyel megszerezte élete és csapata idei első pontját a Forma-1-ben.

Azonban kis híján minden rossz irányba fordult a rajt előtt, mikor Wehrlein véletlenül rossz rajtrácson állt meg, ugyanis megzavarta, hogy Felipe Massa a bokszból volt kénytelen rajtolni, és rajthelye üresen maradt.

A német versenyző amint észrevette a hibáját, visszatolatott a helyes pozícióba, még mielőtt a piros lámpák felgyulladtak volna – így megúszta a már-már biztosnak tűnő büntetést.

„Tudtam, hogy Massa nincs köztünk, bár nem értettem, mi történt” – magyarázta. „Azonban ez volt az első alkalom számomra, hogy az előttem lévő pozícióban nincsen senki.”

„Nem is igazán gondoltam erre, szóval az előttem álló mögé hajtottam a rajtrácson és megálltam. Aztán hirtelen felismertem, hogy Sebastian (Vettel) van előttem a piros autójában (a kilencedik pozícióban), és azonnal rájöttem, hogy nem mögé kvalifikáktam magam.”

„Ekkor gyorsan hátratolattam. Sikerült a manőver és egyes sebességi fokozatba tudtam állni, mikor a piros lámpák felgyulladtak. Talán fél másodpercen múlt a dolog, máskülönben büntetést kaptunk volna.”

Bár a riválisok próbáltak panaszt tenni, az a tény, hogy Wehrlein még a piros lámpák felgyulladása előtt elfoglalta helyes rajtpozícióját, tisztázta a németet.

Érdekes megjegyezni, hogy a Manor (akkor még Marussia) egyetlen korábbi pontját szintén úgy szerezte, hogy a néhai Jules Bianchi rajtbüntetést kapott, amiért rossz helyre állt fel a rajtrácson Monacóban.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!