Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Whiting: Egyértelmű, hogy Verstappen büntetést érdemelt

Fotó: Red Bull Racing
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 07: Kimi Raikkonen of Finland driving the (7) Scuderia Ferrari SF71H and Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer battle for position on track during the Formula One Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 7, 2018 in Suzuka. (Photo by Clive Rose/Getty Images)
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Forma-1-es versenyigazgatója, Charlie Whiting szerint teljesen világos, hogy Max Verstappen büntetést érdemelt azért, amiért a Japán Nagydíjon leszorította a pályáról Kimi Räikkönent.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Forma-1-es versenyigazgatója, Charlie Whiting szerint teljesen világos, hogy Max Verstappen büntetést érdemelt azért, amiért a Japán Nagydíjon leszorította a pályáról Kimi Räikkönent.

A holland versenyző nem érti, miért kapott 5 másodperces büntetést az esetért, Whiting szerint viszont egyértelmű, hogy Verstappen nem megfelelő módon tért vissza a pályára, amikor levágta az utolsó lassítót.

„Elég világos büntetés volt, mert Max kicsúszott a pályáról, és nem biztonságosan tért vissza” – mondta Whiting a Motorsport.com kérdésére.

„Előírás, hogy biztonságosan kell visszatérni, Kimi viszont ott volt, és letolta őt a pályáról. Szóval szerintem elég egyértelmű volt az ügy a versenybírók számára.”

Verstappen később a másik Ferrarival, Sebastian Vettellel is összeakaszkodott, azt azonban a stewardok versenybalesetnek minősítették.

„Seb belülre próbált kerülni, és ésszerű manőver volt” – magyarázta Whiting. „Félig már ott volt, Max pedig befordult. Klasszikus eset.”

„A stewardok ilyenkor nemigen adnak büntetést, hacsak nem biztosak abban, hogy az egyik versenyző teljes egészében, vagy jelentős mértékben okolható. A vélemények mindig megoszlanak arról, hogy azonos mértékben felelősek-e, de kétségkívül egyik versenyző sem volt kiemelten okolható a történtekért.”

Pedig Verstappen szerint Vettel büntetést érdemelt volna – akárcsak ő, amikor Kínában egy előzési manőver közben nekiment a német autójának.

„Kínában nagyon messziről szúrt be a hajtűben, majdnem oldalról találta el Seb autóját” – mondta ezzel kapcsolatban Whiting. „Nem hiszem, hogy van hasonlóság a két eset között.”

„Most nem néztem meg a kínai esetet, de úgy rémlik, hogy ott elég egyértelmű volt a dolog, itt viszont Seb egy megfelelő előzési kísérletet mutatott be. Amit Max csinált, az pedig egy opportunista megmozdulás volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS