Whiting: Ne merjék utánozni Vettelt! - F1VILÁG.HU

Whiting: Ne merjék utánozni Vettelt!

HIRDETÉS
Sebastian Vettel (GER) Ferrari with Charlie Whiting (GBR) FIA Delegate at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Preparations, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Thursday 13 April 2017.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) F1-es versenyigazgatója, Charlie Whiting figyelmeztette a versenyzőket, büntetést kapnak, ha megpróbálják utánozni Sebastian Vettel kínai rajtbeállását.

A német versenyző a Kínai Nagydíjon igyekezett elkerülni a vizes vonalakat a rajtrácson, ezért úgy foglalta el a második rajtkockát, hogy autójával lényegében középre vette azokat.

Bár a versenybírók vizsgálták Vettel akcióját, végül nem büntették meg a négyszeres bajnokot, a szabálykönyv ugyanis meglehetősen pontatlanul fogalmaz ezzel kapcsolatban.

Az eset után az FIA stewardjai telefonos konferencia keretében értekeztek az esetről, és végül döntés született arról, hogy a jövőben nem maradnak büntetés nélkül az ilyen megmozdulások.

A versenyzők értekezletén is felmerült a téma Bahreinben, Whiting pedig elárulta, Kínában legalább a mezőny fele rosszul foglalta el rajthelyét.

„Charlie elmondta a véleményét, és kifejtette, hogyha megtörténik ugyanaz, amit Sebastian csinált, akkor nem ússzuk meg” – mondta Sergio Pérez a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Azt hiszem, Sebastian nagyon a határokat feszegette, és ha Charlie még egy ilyet meglát, büntetés lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Whiting: Ne merjék utánozni Vettelt!
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!