Whitmarsh: A Mercedes lesz a következő év favoritja - F1VILÁG.HU

Whitmarsh: A Mercedes lesz a következő év favoritja

HIRDETÉS

A McLaren Forma-1-es csapatát irányító Martin Whitmarsh úgy véli, 2014-ben a Mercedes lesz az az istálló, melyet le kell győzni a világbajnoki cím megnyeréséhez.


A McLaren Forma-1-es csapatát irányító Martin Whitmarsh úgy véli, 2014-ben a Mercedes lesz az az istálló, melyet le kell győzni a világbajnoki cím megnyeréséhez.

A brackley-i alakulat idén a Red Bull mögött másodikként zárt a gyártók versenyében, 2014-ben ráadásul a Ferrarin kívül a németek lesznek az egyetlenek, akik saját maguk gyártják motorjaikat.

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke úgy véli, a Mercedes profitálhat mindebből, és a legerősebb csapatként vághat neki a következő szezonnak.

„Bárki mondhatja minden csapatnál, még a Red Bullnál is, hogy elképesztően magabiztosak, és ők fogják megnyerni a világbajnokságot. De az a gyanúm, hogy a Mercedes lesz a legerősebb” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„Azért mondom ezt, mert egy kicsit talán elfogult vagyok, ugyanakkor meglehetősen ésszerű ismereteim vannak arra vonatkozóan, hogy a három gyártó milyen költségvetéssel dolgozik. Azt hiszem, a Mercedes kiváló büdzsével rendelkezik, remek eszközei és szakemberei vannak. Persze nem látok valójában a dolgok mögé, mint ahogy senki más sem, de talán egy kicsit jobban meg tudom ítélni a helyzetet, mint a többség.”

„Ha viszont az ember szabadon dönthetne arról, milyen motorral vág neki a következő évnek, azt mondanám, hogy a Mercedest válassza.”

A wokingi gárda jövőre utolsó szezonját teljesíti a német gyártó partnereként, 2015-ben ugyanis már a Honda motorjaival vág neki a világbajnoki sorozatnak.

Whitmarsh úgy véli, az új szabályok a McLarennek is lehetőséget biztosíthatnak arra, hogy visszatérjen a győztesek útjára a balul sikerült 2013-as szezon után.

„Hogy hiszek-e abban, hogy nyerhetünk jövőre? Igen. Hogy mindent erre teszünk-e fel? Igen. Szóval meg tudjuk csinálni. Tudom-e, hogy sikerülni fog? Nem.”

Hirdetés

„Szeretjük a változásokat. Azt gondolom, ez egy kiváló lehetőség. Egy nagyon izgalmas lehetőség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!