Whitmarsh: A Mercedes lesz a következő év favoritja

A McLaren Forma-1-es csapatát irányító Martin Whitmarsh úgy véli, 2014-ben a Mercedes lesz az az istálló, melyet le kell győzni a világbajnoki cím megnyeréséhez.


A McLaren Forma-1-es csapatát irányító Martin Whitmarsh úgy véli, 2014-ben a Mercedes lesz az az istálló, melyet le kell győzni a világbajnoki cím megnyeréséhez.

A brackley-i alakulat idén a Red Bull mögött másodikként zárt a gyártók versenyében, 2014-ben ráadásul a Ferrarin kívül a németek lesznek az egyetlenek, akik saját maguk gyártják motorjaikat.

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke úgy véli, a Mercedes profitálhat mindebből, és a legerősebb csapatként vághat neki a következő szezonnak.

„Bárki mondhatja minden csapatnál, még a Red Bullnál is, hogy elképesztően magabiztosak, és ők fogják megnyerni a világbajnokságot. De az a gyanúm, hogy a Mercedes lesz a legerősebb” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„Azért mondom ezt, mert egy kicsit talán elfogult vagyok, ugyanakkor meglehetősen ésszerű ismereteim vannak arra vonatkozóan, hogy a három gyártó milyen költségvetéssel dolgozik. Azt hiszem, a Mercedes kiváló büdzsével rendelkezik, remek eszközei és szakemberei vannak. Persze nem látok valójában a dolgok mögé, mint ahogy senki más sem, de talán egy kicsit jobban meg tudom ítélni a helyzetet, mint a többség.”

„Ha viszont az ember szabadon dönthetne arról, milyen motorral vág neki a következő évnek, azt mondanám, hogy a Mercedest válassza.”

A wokingi gárda jövőre utolsó szezonját teljesíti a német gyártó partnereként, 2015-ben ugyanis már a Honda motorjaival vág neki a világbajnoki sorozatnak.

Whitmarsh úgy véli, az új szabályok a McLarennek is lehetőséget biztosíthatnak arra, hogy visszatérjen a győztesek útjára a balul sikerült 2013-as szezon után.

„Hogy hiszek-e abban, hogy nyerhetünk jövőre? Igen. Hogy mindent erre teszünk-e fel? Igen. Szóval meg tudjuk csinálni. Tudom-e, hogy sikerülni fog? Nem.”

„Szeretjük a változásokat. Azt gondolom, ez egy kiváló lehetőség. Egy nagyon izgalmas lehetőség.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS