Whitmarsh: A Red Bull nem egy igazi versenyistálló

A McLaren Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Martin Whitmarsh a minap egy interjúban elárulta, véleménye szerint dominanciája ellenére a Red Bull továbbra sem említhető egy lapon a száguldó cirkusz tradicionális csapataival.


A McLaren Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Martin Whitmarsh a minap egy interjúban elárulta, véleménye szerint dominanciája ellenére a Red Bull továbbra sem említhető egy lapon a száguldó cirkusz tradicionális csapataival.

Az energiaital-gyárosok az elmúlt három évben mindent megnyertek: a konstruktőri és az egyéni világbajnoki címek begyűjtésével olyan patinás alakulatokat utasítottak maguk mögé, mint a McLaren, vagy a Ferrari, ráadásul a Red Bull lendülete nem akar alábbhagyni, az idei bajnokságban is az osztrák istálló tekinthető ugyanis abszolút favoritnak.

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke szerint a Red Bull egész egyszerűen nem tekinthető olyan Forma-1-es csapatnak, mint amilyennek saját alakulata, vagy épp a Ferrari.

„Habár a Red Bull fantasztikus munkát végez, nem egy igazi versenyistálló, mint a Ferrari, vagy a McLaren” – mondta Whitmarsh a Motorsport-Magazin.com című német szaklapnak nyilatkozva.

„Az ő fő üzletáguk valami egészen mást, mint azt mindannyian tudjuk.”

A szakember szerint saját csapatára, valamint a Ferrarira sokkal nagyobb nyomás is nehezedik – ennek pedig oka nem más, minthogy komoly tradíciókkal rendelkezik a Forma-1-ben.

„Örülök, hogy az emberek többet várnak a McLarentől – ha nem így lenne, akkor aggódhatnánk. Az emberek győzelmeket várnak tőlünk, és mi sem várhatunk magunktól mást.”

A McLaren csapata egyéni bajnoki címet utoljára 2008-ban nyert Lewis Hamilton révén, a konstruktőri trófeát pedig 15 éve, 1998-ban vihette haza legutóbb.

„A statisztikai tények szerint 1998 óta nem nyertünk konstruktőri címet a Forma-1-ben, de ez főleg politika. Az egyik évben több pontot szereztünk, mint bármely más csapat, de politikai okok miatt nem a miénk lett a bajnoki cím” – utalt Whitmarsh arra, amikor a McLarent 2007-ben kizárták a konstruktőri pontversenyből az emlékezetes kémbotrány miatt.

„1966-os Forma-1-es debütálása óta jó- és rossz időket is megélt a McLaren. Hihetetlen rekordokat állítottunk fel azóta, így a McLaren csapatfőnökén nyilván nagyobb a nyomás, mint máshol. Csak a Ferrari első embere érezhet ugyanekkora nyomást.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS