Orosz Nagydíj

Whitmarsh: Hamilton rátalál régi önmagára

Martin Whitmarsh, a McLaren Mercedes csapatfőnöke biztos benne, versenyzője, Lewis Hamilton hamarosan kilábal a válságból és ismét olyan teljesítményt nyújt majd, mint amilyen annak idején világbajnoki címhez segítette.


Martin Whitmarsh, a McLaren Mercedes csapatfőnöke biztos benne, versenyzője, Lewis Hamilton hamarosan kilábal a válságból és ismét olyan teljesítményt nyújt majd, mint amilyen annak idején világbajnoki címhez segítette.

A szakember úgy véli, a 2008-as év legjobbja semmit sem veszített képességeiből, csupán önbizalomhiányban szenved, ami miatt képtelen legjobb formáját hozni.

Hamilton számára a hétvégi Japán Nagydíj sem úgy sikerült, ahogy szerette volna, hiszen míg csapattársa, Jenson Button nyerni tudott, addig ő mindössze csupán ötödikként ért célba, ráadásul ismét incidensbe keveredett – újra a brazil Felipe Massával.

Whitmarsh szerint a brit versenyzőnek csupán egy jó eredményre lenne szüksége ahhoz, hogy visszanyerje régi formáját.

„Szerintem egész egyszerűen meg kell birkóznia önmagával, és minden rendben lesz” – fogalmazott a McLaren csapatfőnöke az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva.

„Ő egy nagyszerű versenyző. Szívvel-lélekkel dolgozik, és érzelmileg rendkívül nyitott. Utálja, ha nem nyerhet. Remélem, hogy jövő hétvégén Lewis egyik legnagyszerűbb győzelmét ünnepelhetjük majd, és erre minden esély meg is van.”

„Tudjuk, hogy képes rá, tudjuk, hogy olyan autója van, mely győzelemmel ajándékozhatja meg.”

Whitmarsh természetesen nem ment el szó nélkül a Hamiltont ért kritikák mellett sem, és úgy érzi, a Massával legutóbb történt incidens nem több szimpla versenybalesetnél.

„Sajnos úgy tűnik, mintha vonzanák egymást, nemde?” – mondta a szakember Hamiltonnal és Felipe Massával kapcsolatban.

„Lewis nem látta őt. Mondhatják, hogy ’márpedig látnia kellett volna’, de elég nagyok és jók azok a tükrök? Talán nem, de ez egy ilyen dolog. Mondhatják, hogy ez egy újabb incidens gyenge formája miatt, de én nem gondolom így. Nem látta őt, és ráhúzott. Valójában Massának több helye volt, mint Jensonnak [Button] a rajtnál, és ha keményebben elhagyja az ívet, akár el is kerülhette volna, nem?”

Whitmarsh elárulta, biztos abban, hogy Hamilton suzukai formájában nagyban közrejátszott az is, hogy a verseny első köreiben lassú defektet kapott.

„Megfizetett a lassú defektért. Belekerült néhány helyezésbe, és a Feliével történt ütközés sem segített. Az ilyen dolgok kombinációi miatt veszített helyeket, és nehéz volt felzárkózni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS