Whitmarsh: Jövőre nem lesz mentségünk - F1VILÁG.HU

Whitmarsh: Jövőre nem lesz mentségünk

HIRDETÉS

Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint nem lesz mentsége a McLaren Mercedes alakulatának 2014-ben, ha nem tudnak harcba szállni a többi élcsapattal a futamgyőzelmekért.


Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint nem lesz mentsége a McLaren Mercedes alakulatának 2014-ben, ha nem tudnak harcba szállni a többi élcsapattal a futamgyőzelmekért.

A wokingi gárda F1-es történetének egyik legrosszabb idényét produkálta idén: versenyzői egyszer sem álltak dobogón az évad során, erre utoljára bő három évtizede, 1980-ban volt példa.

„Hosszú szezon volt, ilyen hosszú idényem korábban még soha nem volt” – mondta Martin Whitmarsh.

„Most izgatottan várom a jövőt, ez pedig jó. Nagy szabályváltozások jönnek 2014-ben, tiszta lappal indulhatunk. Jövőre nem lesz mentségünk.”

A legnagyobb bizonytalanság a jövő évi regulákkal kapcsolatban, hogy a három nagy motorgyártó, a Renault, a Mercedes és a Ferrari közül melyik végzi a legjobb munkát új, V6-os erőforrásaival.

„Hogy versenyképes lesz-e a hajtásláncunk? Nem tudom” – mondta Whitmarsh.

„Sokan vannak a bokszutcában, akik jobban tudják ezt, nekem nincsenek meg a szükséges adatok ahhoz, hogy választ adjak ezekre a kérdésekre. Viszont azt gondolom, a Mercedes tisztességes munkát végez, és minden szükséges erőforrás adott ahhoz, hogy elvégezzék a dolgukat. Feltételezem, hogy versenyképesek leszünk.”

Bár a McLarennek nem sikerült elérnie a kívánt eredményeket a bajnokság második felében sem, Whitmarsh rámutatott arra, voltak biztató jelek.

„Az utolsó négy-öt versenyen érezhető volt némi fejlődés. A Ferrarival, a Lotusszal és a Mercedesszel harcoltunk, de persze még nem voltunk olyan jók. Láthatjuk, hogy a tempónk hasonló volt, ami némiképp ironikus, ha azt vesszük figyelembe, hogy az autó körülbelül négy hónapja nem is járt a szélcsatornában, és nem is csináltunk vele semmi különöset.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!