Whitmarsh leigazolná Raikkönent a Williams helyében

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh arra buzdítja Frank Williamst, hogy igazolja le a 2007-es világbajnok Kimi Raikkönent a következő idényre, aki igencsak felpezsdíthetné a csapat körüli életet.


A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh arra buzdítja Frank Williamst, hogy igazolja le a 2007-es világbajnok Kimi Raikkönent a következő idényre, aki igencsak felpezsdíthetné a csapat körüli életet.

Raikkönen 2002 és 2006 között a McLarennél versenyzett, és öt év alatt kilenc győzelmet szerzett csapatának a Forma-1-ben, majd 2010-ben közel állt ahhoz, hogy a Ferrarival való szakítás után visszatérjen egykori csapatához, ám végül Jenson Buttonra esett a választás.

A Williams a hírek szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat a finn versenyzővel, sőt sokak szerint akár már a hétvégén bejelentést tehet, amennyiben sikerül megszereznie a Katari Nemzeti Bank támogatását 2012-re.

Bár egyesek szerint Raikkönen motivációja már nem a régi, két év kihagyás után, Whitmarsh egy percig sem kételkedik az egykori világbajnok képességeiben.

„Próbálja meg leigazolni” – vágta rá a McLaren csapatfőnöke, mikor azt kérték tőle, hogy adjon tanácsot Williamsnek a Raikkönen ügyben.

„Mindannyian tudjuk, hogy gyors, és véleményem szerint az emberek alábecsülik, hogy mennyire intelligens tud lenni.”

„Bízom abban, hogy éhes a sikerre. Biztos vagyok abban, hogy nem veszítette el a képességét és le fog tudni nyűgözni minket, szóval szerintem az érkezése fantasztikus lenne a Forma-1-nek.”

„Nem akarom befolyásolni Sir Frank Williamst a döntésében, és nem is akarok tanácsokat osztogatni neki, hogy kit kellene leigazolnia a jövő évre, de azt gondolom, hogy nagyon izgalmas lenne, ha megtenné.”

Williams úr egyelőre nem kommentálja a Raikkönen esetleges leigazolásáról szóló híreket, ám azt megerősítette, hogy egy hely bizonyára szabad lesz csapatánál 2012-re.

„Nem fogom kommentálni a feltételezéseket” – mondta. „Egyelőre még nem világos, hogy ki fogja vezetni a két autót jövőre. Abban biztos vagyok, hogy Pastor (Maldonado) ül majd az egyik autóban. Rubens (Barrichello) pedig talán a másikban.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!