Portugál Nagydíj

Whitmarsh: Nem ismétlődnek meg a hibák

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Whitmarsh: Nem ismétlődnek meg a hibák

A McLaren Mercedes F1-es csapatának első embere, Martin Whitmarsh biztos benne, a szezon további részében nem ismétlődnek meg azok a hibák, melyeket a wokingi gárda az első öt versenyen elkövetett.


A McLaren Mercedes F1-es csapatának első embere, Martin Whitmarsh biztos benne, a szezon további részében nem ismétlődnek meg azok a hibák, melyeket a wokingi gárda az első öt versenyen elkövetett.

A brit istálló rendkívül értékes pontokat veszített az év első futamain azzal, hogy több hibát is elkövetett a bokszutcában, legutóbb, Spanyolországban pedig Lewis Hamilton autója esetében számolta el magát az üzemanyag-mennyiséget illetően, ami miatt a brit versenyző a pole pozíció helyett a rajtrács végéről volt kénytelen rajtolni.

Martin Whitmarsh elárulta, biztos benne, hogy az elkövetett hibák nem ismétlődnek meg újra, arra azonban figyelmeztetett, butaság volna azt gondolni, hogy mostantól kezdve problémamentes versenyek várnak rájuk.

„Meggyőződésem, hogy sikerült felülkerekedni azokon a problémákon, melyek eddig hátráltattak bennünket, és mindez már a múlté” – mondta a csapatfőnök.

„Viszont észben tartom, hogy rajtunk van az a nyomás, hogy megpróbálunk nyerni a Forma-1-ben, így mindig vannak dolgok, mindig vannak új dolgok, amik előjöhetnek és belédmarhatnak, így rendkívül ébernek, körültekintőnek és óvatosnak kell lennünk.”

„Úgyhogy nem gondolom azt, hogy túlzottan önteltté válunk és azt mondjuk, megoldottunk mindent, nagyon magabiztosak vagyunk, és semmi sem fog történni velünk idén. Ez ostobaság volna. Elvégeztünk egy sor változtatást csapaton belül annak érdekében, hogy megoldjunk néhány problémát. De mindenki tisztában van azzal, hogy egy kis emberi mulasztás komoly nehézségeket okozhat a versenyeken, melyek még hátravannak.”

A McLaren csapatfőnöke emellett dicsérte versenyzőjét, Lewis Hamiltont, aki a problémák ellenére pontszerző helyen tudott célba érni Barcelonában.

„Több szempontból a legutóbbi futam kiábrándító volt a csapat számára, de szerintem Lewisnak úgy kell továbblépnie – és azt hiszem, így is lesz –, hogy jók az érzései az idei évben elért eredményekkel kapcsolatban. Elég komoly büntetést kapott olyasvalamiért, ami nem az ő hibája volt, és elég frusztráló lehet ez egy olyan pályán, ahol még a DRS-rendszer segítségével is nagyon nehéz az előzés. Utána pedig azt kérte tőle a csapat, hogy két kiállással teljesítse a versenytávot, mert máskülönben nehéz lesz átverekednie magát a mezőnyön. És végig figyelnie kellett a gumikra, egy garnitúrával megtett 31 kört, többet, mint bármely más versenyző.”

A szakember hozzátette, meggyőződése, hogy Hamilton hamarosan visszatér a dobogó legfelső fokára.

„Fantasztikusan versenyzett, és úgy gondolom, sem én, sem ő, sem pedig senki más nem gondolja úgy, hogy nem tud már nyerni. Csak nyolc pont a hátránya a bajnokságban, ami még teljesen nyitott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!