Whitmarsh örül, hogy Pérez az F1-ben maradhat

A McLaren Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elárulta, nagyon örül annak, hogy az istállótól távozó Sergio Pérez jövőre a Forma-1-ben maradhat.


A McLaren Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elárulta, nagyon örül annak, hogy az istállótól távozó Sergio Pérez jövőre a Forma-1-ben maradhat.

A mexikói tehetség a hírek szerint mindenben megállapodott a Force India alakulatával, így ő lehet Nico Hülkenberg csapattársa, aki a Sauber csapatát hagyja el az indiai kiscsapat kedvéért.

„Nagyon örülök” – mondta Whitmarsh, amikor Interlagosban arról faggatták, mi a véleménye Pérez és a Force India várható házasságáról.

„Ő egy fiatal srác, aki rendkívül méltóságteljes, és mindenki nagyon szerette a csapatnál. Egy abszolút szerethető fickó, és mondtam neki, hogy bizonyítsa be, hogy rosszul döntöttünk! Ez lesz az ő feladata most.”

„Minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy segítsünk neki, megérdemli, hogy a Forma-1-ben legyen. Azt hiszem, ezt vasárnap bizonyította is.”

„Ő egy kivételes versenyző, és tudom, hogy néhányan az év elején azt mondták, hogy talán túlságosan is izgalmas. De egy fiatal srác törtető, kockázatot vállal, és megpróbálja felvenni a harcot.”

„Örülök neki. A barátunkká vált, de jövőre megpróbál majd legyőzni minket. Remélem, hogy ilyen szellemben harcol majd.”

Ha Pérez a Force Indiánál folytatja, di Resta vélhetően távozni kényszerül a csapattól, sőt, az sem kizárt, hogy nem talál helyet magának a Forma-1-ben.

„Nagyon bonyolult ez a sportág manapság, és vannak itt olyan versenyzők is, akik nem olyan tehetségesek, mint Paul, és ez szomorú” – mondta Whitmarsh.

„Még nem jelentették be [hogy di Resta nem versenyez az F1-ben jövőre], de azt hiszem, elég sokat pletykálnak arról, hogy ez fog történni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!