Friss hírek

Whitmarsh: Szükség van az új helyszínekre

Bár nem tartja valószínűnek, hogy húsznál több futamot rendeznek majd 2014-ben, a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint Bernie Ecclestone-nak továbbra is mindent meg kell tennie azért, hogy új helyszíneket térképezzen fel a Forma-1 számára.


Bár nem tartja valószínűnek, hogy húsznál több futamot rendeznek majd 2014-ben, a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint Bernie Ecclestone-nak továbbra is mindent meg kell tennie azért, hogy új helyszíneket térképezzen fel a Forma-1 számára.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy jövőre hogyan is fest majd az F1-es versenynaptár, az mindenesetre biztos, hogy több új helyszínre is ellátogat majd a száguldó cirkusz mezőnye.

2014-ben például ismét versenyt rendeznek majd Ausztriában, és minden valószínűség szerint Oroszországban is felbőgnek a V6-os turbómotorok. Egy második amerikai verseny is tervben van New Jersey-ben, bár a pletykák szerint ezen futam lebonyolítása igencsak kérdéses.

Ami viszont biztos, hogy jövőre legfeljebb 20 futamos lesz majd a Forma-1-es bajnokság – ezt maga Bernie Ecclestone jelentette ki nemrég, így egy – vagy akár több – jelenlegi helyszíntől el kell majd búcsúznunk. Az egyik biztosan India lesz, a szervezők ugyanis nemrég bejelentették, jövőre nem rendeznek versenyt, noha mindent megtesznek azért, hogy 2015-ben ismét ellátogasson hozzájuk a királykategória.

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke – és egyben a Forma-1-es csapatok érdekvédelmi szervezetének (FOTA) elnöke – nem számít arra, hogy jelentősen bővül a naptár számszerűleg, ám fontos, hogy a jövőben is ellátogassanak új helyszínekre.

„A Forma-1-nek szüksége van bizonyos új helyszínekre – Oroszország például egy érdekes piac” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„De miután vannak bizonyos kérdőjelek egyes helyszínek kapcsán, fontos, hogy tovább működjön a futószalag, márpedig Bernie nagyon jó az efféle dolgokban. Én személy szerint nem gondolom azt, hogy 20-nál több futamunk lesz jövőre, de lehet spekulálni arról, hogy mely versenyek lesznek benne a naptárban.”

A McLaren csapatfőnöke szerint Ecclestone nagyon is jól teszi, hogy több lehetőséget is nyitva hagy a Forma-1 számára 2014-re, ám úgy véli, egy 22 versenyből álló sorozat lehetetlen helyzet elé állítaná a csapatokat.

„Bernie mindig jó volt abban, hogy új helyszíneket találjon. A jelenlegi financiális környezetben mindig vannak helyszínek, melyek kétségesek. Nem tudom, hogy 22 versenyesre bővül-e a naptár, de az biztos, hogy ez hihetetlenül nehéz lenne a csapatok számára – de hát ilyen ez az üzlet.”

„Néhány éve azt gondoltuk, hogy 16-nál több futamot nagyon nehéz lenne lebonyolítani, mostanra pedig a versenyeken többsége Európán kívül van. Nekem és a versenyzőknek viszonylag könnyű dolgunk van azokhoz a srácokhoz képest, akik építik az autókat, és folyamatosan elutaznak a szorosan egymást követő versenyekre – ez nagyon nehéz.”

„Viszont támogatnunk kell Bernie-t.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!