Friss hírek

Willi Weber: Vettel szenvedhet a Ferrarinál

Michael Schumacher egykori menedzsere, Willi Weber elárulta, kételkedik abban, hogy Sebastian Vettel képes lesz óriási sikereket elérni a Ferrari Forma-1-es csapatánál.


Michael Schumacher egykori menedzsere, Willi Weber elárulta, kételkedik abban, hogy Sebastian Vettel képes lesz óriási sikereket elérni a Ferrari Forma-1-es csapatánál.

A négyszeres világbajnok az idei szezont követően távozik a Red Bull Racingtől, és feltehetően a Ferrarinál folytatja pályafutását – bár hivatalosan ezt még nem jelentették be.

1996-ban Vettel honfitársa, Michael Schumacher szintén egy küszködő Ferrarihoz szerződött a Benettontól, néhány éven múlva pedig a maranellói alakulat már domináns szerepet játszott a mezőnyben.

„Sebastian viszont sokkal érzékenyebb, mint Michael” – mondta az Auto Bildnek a hétszeres világbajnok egykori menedzsere, Willi Weber.

„Ha valami nem működik megfelelően, a nyomás a Ferrarinál sokkal nagyobb, mint bárhol máshol. Azt gondolom, ha Fernando [Alonso] nem tud megbirkózni vele, akkor senki sem.”

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko – aki kisgyerekkora óra ismeri Vettelt – szintén úgy véli, nagyon nehéz dolga lesz a németnek.

„Michael akkoriban sokat profitált a korlátlan tesztlehetőségből és a gumipartnerrel, a Bridgestone-nal való szoros kooperációból” – mondta a szakember.

„Ezek az előnyök ma már nem léteznek.”

A korábbi Forma-1-es versenyző, Robert Kubica pedig Vettel képességeiben is kételkedik.

„Szerintem Vettel nem olyan erős, mint Fernando” – mondta a lengyel.

„Fernando még gyengébb autóval is képes volt futamokat nyerni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek