Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Williams: A Ferrari jobb annál, mint amilyennek tűnik

A Williams Forma-1-es csapatánál úgy vélik, a Ferrari közelebb van hozzájuk, mint a teszteredmények sugallják, így a bajnokság első felében nagy csatát vívhatnak az olaszokkal.


A Williams Forma-1-es csapatánál úgy vélik, a Ferrari közelebb van hozzájuk, mint a teszteredmények sugallják, így a bajnokság első felében nagy csatát vívhatnak az olaszokkal.

Bár tavaly a Red Bull mögött csak harmadik lett a konstruktőrök versenyében, nyers tempó tekintetében bizony a Williams volt a világbajnok Mercedes legfőbb ellenfele.

Ugyanez volt a helyzet a múlt héti utolsó előszezoni teszten is, ahol a Williamsnek sikerült maga mögé utasítania a Ferrarit.

A Williams vezető tesztmérnöke, Rod Nelson azonban úgy látta, Sebastian Vettel hibája miatt nem derült ki, a Ferrari valójában milyen tempóra is képes.

A négyszeres világbajnok a teszt utolsó napján próbálta ki a Pirelli szuperlágy gumijait, ám 4 tizeddel lassabbnak bizonyult, mint a williamses Valtteri Bottas.

„Azt hiszem, túl keményen nyomta a kör elején, és mire eljutott a feléig, már megette a gumikat” – mondta Nelson, amikor az AUTOSPORT munkatársa arról kérdezte, a Williams csapata vajon hol is áll a mezőnyben, főleg a Ferrarihoz képest.

„Szóval arra számítok, hogy a Ferrari valamivel közelebb lesz, mint látszott. Küzdeni fogunk velük, a szezon elején biztosan.”

Nelson mindazonáltal úgy látja, a Mercedes továbbra is nagy előnyben van.

„A Mercedes hihetetlenül erősnek tűnik. Meggyőződésem, hogy a tempójuk sokakat sokkolt egy kicsit. Minket is megdöbbentett, de a dobogós helyekért harcban kell, hogy legyünk.”

A Williams a 2013-as, kiábrándító idény után tavaly remekelt – összesen hatszor végzett dobogón –, Nelson pedig ez elég ok arra, hogy az idei szezonra több kockázatot vállaljanak.

„A 2013-as év után nyilvánvalóan a rendszeres pontszerzésre fókuszáltunk, szóval viszonylag kockázatmentes céljaink voltak. Be kellett gyűjtenünk jó sok pontot, mielőtt továbbléphettünk, és aztán már a dobogós helyeket tűztük ki célul. Ha pedig minden jól megy, szerezhetünk egy győzelmet, vagy akár kettőt.”

„Szóval az idei szezonnak azért már nagyobb tétje lesz. Van egy bizonyos szintű teljesítményünk – még nem láthattuk, hogy ez pontosan milyen is, de azért meglehetősen jó elképzelésünk van róla.”

„Bízunk abban, hogy a legtöbb versenyen értékes pontokat gyűjtünk majd.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS