Williams: A Ferrarihoz még nem engedtük el Bottast - F1VILÁG.HU

Williams: A Ferrarihoz még nem engedtük el Bottast

HIRDETÉS

A Williams csapatát irányító Claire Williams elárulta, amikor 2015-ben nem engedték el Valtteri Bottast a Ferrarihoz, megígérték a finnek, hogy legközelebb nem állnak az útjába.


A Williams csapatát irányító Claire Williams elárulta, amikor 2015-ben nem engedték el Valtteri Bottast a Ferrarihoz, megígérték a finnek, hogy legközelebb nem állnak az útjába.

Bottas 2017-ben az elmúlt években sorozatban világbajnoki címeket nyerő Mercedensél folytatja pályafutását, ahol Nico Rosberg helyét veheti át.

A finn már korábban is szerződhetett volna élcsapathoz, a Ferrari ugyanis élénken érdeklődött szolgálatai iránt 2015-ben – akkor azonban a Williams kevésbé volt együttműködő.

„Valtteri fontos része volt a csapatunknak, megvolt benne az a szenvedély, amit elvárunk egy versenyzőtől, hiszen minden, amit szeretne, hogy a legjobb autóban üljön és nyerjen” – mondta Claire Williams a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Amikor van egy olyan versenyződ, akiről tudod, hogy csak erre vágyik, miért kényszerítenéd rá arra, ahogy a te autóddal versenyezzen? Ez nem helyes.”

„Egyszer már Valtteri útjába álltunk, amikor a Ferrari képbe került, és akkor megígértem neki, hogy újra nem teszem meg – és én tartom a szavam. Fantasztikus lehetőséget kapott, és érdekes lesz látni, hogyan teljesít idén.”

Bottas helyét a korábban visszavonulását már bejelentő Felipe Massa veszi át a csapatnál, Claire Williams szerint pedig a csapat a legjobb döntést hozta.

„Megbizonyosodtunk arról, hogy működhet. Teljesen hiszek ebben a döntésben. Szerintem jól cselekedtünk, nem bántam meg.”

„Bárki, aki ismer engem, tudni fogja, hogy jó üzletet kötöttem a csapatunk érdekében, és csak azért tettem meg, mert ez a Williams érdeke. Mindenki tudja, mennyire imádom ezt a csapatot, hogy milyen fontos számomra, és mennyire szeretném visszaterelni a győztesek útjára.”

Hirdetés

„Kíváncsian várom, Felipe mire lesz képes – ismét hallottam a tüzet a hangjában. A nyomás már lekerült. Egy hattyúdalra tér vissza, és jól szórakozhat az év során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!