Orosz Nagydíj
Next
Prev

Williams: A megszorítások kiegyenlítik a mezőnyt

A Williams istálló névadó résztulajdonosa, Sir Frank Williams meg van győződve arról, hogy a jövő évben bevezetésre kerülő költségcsökkentő intézkedések és radikálisan új szabályok segíthetnek csapatának, hiszen kiegyenlítik a mezőnyt a Forma-1-ben.

A Williams istálló névadó résztulajdonosa, Sir Frank Williams meg van győződve arról, hogy a jövő évben bevezetésre kerülő költségcsökkentő intézkedések és radikálisan új szabályok segíthetnek csapatának, hiszen kiegyenlítik a mezőnyt a Forma-1-ben.

A Motorsport Világtanács múlt pénteken hozta nyilvánosságra azoknak a költségcsökkentő intézkedéseknek a listáját, amiket a következő években vezetnek majd be a sportban.

Az FIA számításai szerint az új szabályok már a jövő évben akár harmadával csökkenthetik a nagyvállalatok kiadásait az idei költségvetésükhöz képest, míg a független kiscsapatok ennél még többet spórolhatnak az olcsóbb erőforrásokkal.

Az új szabályok amellett, hogy izgalmasabbá tehetik a küzdelmet, összehozhatják a mezőnyt, aminek Williams nagyon örül, hiszen csapata már négy éve nem tudott futamot nyerni, így reménykedik abban, hogy a későbbiekben nagyobb esélye lesz ismét felvenni a versenyt az élmezőnnyel, bár erre azért még egy darabig biztosan várni kell.

“A sport komoly lépést tett előre” – mondta a szakember a Sunday Times-nak adott nyilatkozatában. “Az elmúlt években össze lehetett hozni akkora költségkeretet, mellyel jelen lehetett lenni a Forma-1-ben, azonban nagyon nehéz volt annyi pénzt összegyűjteni, ami elég lett volna ahhoz, hogy versenyképes tudj lenni. Ez most könnyebb lesz.”

“A nagyvállalatok, melyek komoly anyagi háttérrel rendelkeznek, igencsak megnehezítették a kicsik életét az elmúlt években, azonban soha nem tettem fel magamnak a kérdést, hogy mi értelme van így ennek” – folytatta Williams, aki mindig hitt abban, hogy eljön az idő, mikor az új szabályok valamelyest kiegyenlítik majd a mezőnyt.

Bár egyes források szerint a Williams jövője is veszélybe került, miután több komoly szponzor is távozott, a csapat alapítója megerősítette, a grove-i bázisú alakulat “jó egészségnek” örvend, és nem kell attól tartani, hogy nem lesz ott a rajtrácson Melbourne-ben.

“A jövő évi költségvetési keretünk már most közel 90%-a a tavalyinak (£110m)” – mondta Williams. “Elvesztettünk egy-két szponzort, ahogy a többi csapat is, de ez elkerülhetetlen volt a jelenlegi gazdasági helyzetben. Viszont újabb támogatók jöttek, másokkal pedig hosszabbítottunk, így nem lesz gond.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS